Foci

BL: a Vidi edzője optimista. Mi is!

Bernard Casoni (Array)
Bernard Casoni (Array)

Bernard Casoni azzal a céllal küldi 19,30-kor pályára a Videotont, hogy idegenben harcolja ki csapata a Bajnokok Ligája Play Offba jutást. Hiszünk benne.

„Nagyon motivált a csapat, mindenki tudja, hogy az egész klub számára fontos este következik. Teltházas mérkőzésen lépünk majd pályára, biztosan jó lesz a hangulat, de a játékosoknak az első perctől kezdve tiszta fejjel, a saját feladatukra koncentrálva kell játszaniuk és nem szabad foglalkozniuk a külső körülményekkel. Az utolsó edzésen mindenki maximális odafigyeléssel tette a dolgát, bízom benne, hogy ugyanezt látom majd vissza a játékosoktól a visszavágón. A párharc előtt is tudtunk, hogy a BATE egy erős, szervezett csapat nagy európai kupatapasztalattal, ezt láthattuk a hazai mérkőzésen is. Ennek ellenére sok problémát okoztunk a múlt héten a fehérorosz együttesnek, most is ezzel a céllal jöttünk, na és persze azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást és ott legyünk a Bajnokok Ligája play-offban!“ – nyilatkozta a BATE Boriszov elleni visszavágó előtt Bernard Casoni Videoton edző a vidi.hu-.nak.

 

Bernard Casoni kedden már a Haradszki Stadionban hangolta játékosait, köztük Feczesin Róbertet (jobbra) is
Forrás: vidi.hu

A továbbjutáshoz persze gólt kellene lőni. A Haradszki Stadion 13 ezer nézője előtt épp egyel többet, mint a BATE Boriszov. Nem lehetetlen és ebben szerephez juthat a sérülésből visszatérő Feczesin Róbert is. Aki optimista. “Úgy gondolom, reális esélyünk van a továbbjutásra. Ehhez mindenképp gólt kell lőnünk, de ennek ellenére nem szabad fejjel a falnak rohannunk, hiszen 90 perc áll rendelkezésünkre, hogy megszerezzük azt a gólt.” – olvashatóa klub honlapjának adott interjúban

Keddi írásunkban – lehet minket cikizni, lehülyézni – mi magunk is optimista hangot ütöttünk meg a mérkőzéssel kapcsolatban. Tény, nem a Videoton az esélyes. De, hogy egy kazanyi vízilabda hasonlattal éljünk: nyilván a férfi vízilabda-válogatott tagjai kudarcként élték meg az olaszok elleni vereséget (8-7), és azt, hogy a remélt érem és riói kvótaszerzés helyett csak az 5-8. helyért folytathatják. Azonban férfias küzdelemben, az utolsó pillanatig nyílt mérkőzésen maradtak alul.

Ha a Videoton játékosai a hazai döntetlen (1-1) után hasonló mentalitással “állnak bele” a BATE elleni visszavágóba, akkor akár még meglepetést is okozhatnak. Ha mégsem sikerül idegenben az egy gólos győzelem, akkor még mindig marad az Európa Liga.  

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, keddi eredmények, szerdai program:

APOEL Nicosia – Midtjylland 0-1 (0-1)
Gólszerző:Sviatchenko (3.), Kiállítva:Oliveira (30. – APOEL)
Továbbjutott: az APOEL Nicosia, 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal

Molde – Dinamo Zagreb 3-3 (1-3)
Gólszerző:Hussain (43.), Elyounoussi (52. – tizenegyesből), Kamara (75.) illetve Pjaca (17.), Ademi (20.), Rog (22.) Kiállítva: Forren (72. – Molde)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 4-4-el, idegenben szerzett több góllal

Ajax – Rapid Wien 2-3 (2-2)
Gólszerző: Milik (53.), Gudelj (75.) illetve Beric (12.), Schaub (39. 77.)
Továbbjutott: a Rapid Wien, 4-5-ös összesítéssel

AS Monaco – Young Boys 4-0 (0-0)
Gólszerző: Cavaleiro (54.), Kurzawa (64.), Martial (70.), El Shaarawy (77.)
Továbbjutott: az AS Monaco, 7-1-es összesítéssel

szerdai program:

bajnokok ága:
Asztana (kazah)-HJK Helsinki (finn) 16.00 (0-0)
Qarabag (azeri)-Celtic Glasgow (skót) 18.30 (0-1)
BATE Boriszov (fehérorosz)-VIDEOTON FC 19.30 (1-1)
Basel (svájci)-Lech Poznan (lengyel) 20.15 (3-1)
Partizan (szerb)-Steaua Bucuresti (román) 20.30 (1-1)
Malmö FF (svéd)-Red Bull Salzburg (osztrák) 20.30 (0-2)
Viktoria Plzen (cseh)-Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 20.45 (2-1)
Skenderbeu (albán)-Milsami Orhei (moldovai) 20.45 (2-0)
nem bajnokok ága:
Sparta Praha (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 18.45 (2-2)
FC Bruges (belga)-Panathinaikosz (görög) 20.30 (1-2)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Fenerbahce (török) 20.45 (0-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik