Foci

A tűzzel játszottak Dzsudzsák Balázsék

Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )
Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )

A Dinamo Moszkva labdarúgócsapata hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást az Európa Ligában. Egy másik orosz együttes, a Zenit Szentpétervár is ott lesz a legjobb 16 között.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva egy hete 0-0-s döntetlent játszott az Anderlechttel, azaz teljesen nyílt maradt a párharc a visszavágó előtt. A brüsszeli együttes aztán nehéz helyzetbe hozta orosz riválisát az első félidőben, Mitrovic ugyanis egy megpattanó labdát pofozott közelről a hálóba.

A második játékrész kezdetén egyenlített a Dinamo, Kozlov távoli lövése surrant be a kapus lábai közt a hálóba. A 64. percben büntetőhöz jutott a Moszkva, amit Kokorin kihagyott, a kipattanót ugyanakkor Yusupov értékesítette. A lefújás előtt nem sokkal még a csereként beállt Kevin Kurányi is betalált, a Dinamo Moszkva így végül 3-1-re nyert és továbbjutott a következő körbe.

Dzsudzsák Balázs kezdőként 68 percet töltött a pályán, főleg az első félidőben volt aktívabb, amikor volt egy távoli lövése és egy veszélyes beadása.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel egy időben rendezték a Zenit és a PSV Eindhoven összecsapását is, ami nagy orosz fölényt hozott: a szentpéterváriak Rondon duplájának és Hulk góljának köszönhetően nyertek 3-0-ra, így kettős győzelemmel léptek tovább. A hollandoktól csak egy kihagyott büntetőre futotta.

Eredmények – Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés

Dinamo Moszkva (orosz) – Anderlecht (belga) 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Kozlov (47.), Yusupov (64.), Kurányi (90+5.) illetve Mitrovic (29.)

Továbbjutott: a Dinamo Moszkva, 3-1-gyel.

Zenit Szentpétervár (orosz) – PSV Eindhoven (holland) 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Rondon (29., 67.), Hulk (48.)

Továbbjutott: a Zenit, kettős győzelemmel.

Videó – Ezzel a góllal jutott tovább a Dinamo Moszkva:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik