Foci

Lemondott egy magyar labdarúgó kapitány

foci vb 2014 (foci vb 2014, foci vb, ronaldo, fifa, poszter, )
foci vb 2014 (foci vb 2014, foci vb, ronaldo, fifa, poszter, )

Már nem László Csaba a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A rossz eredmények miatt távozik.

A litván szövetség tájékoztatása szerint mindig nehéz helyzet, amikor egy válogatott edzőjét le kell cserélni, de figyelembe véve a körülményeket, a szakítás tűnik a helyes döntésnek. Osztja a véleményt László Csaba is:

„Azt hiszem ez a legjobb mind a két oldal számára. Köszönöm a szövetségnek, hogy megadták nekem a lehetőséget. Az elnöknek, hogy végig bízott bennünk. A játékosoknak, hogy mindent megtettek a pályán. A szurkolóknak pedig azt, hogy mellettünk álltak. Minden jót kívánok ennek a fiatal csapatnak” – mondta a leköszönő erdélyi szakember.


László Csaba a sikertelenség miatt távozik
Fotó: AFP

Litvánia a vb-selejtezők európai G csoportjában szerepel, ám nem túl acélosan. Két fordulóval a sorozat vége előtt már eldőlt, hogy a gárda biztosan nem lesz ott Brazíliában: az együttes nyolc meccsen két-két győzelem és döntetlen mellett négyszer is kikapott, így csak 8 pontja van, egyedül Liechtensteint sikerült oda-vissza verni.

A korábban a Ferencvárost is irányító, majd Skóciában edzősködő László helyett eddigi segítője, Igor Pankratyev ül le a kispadra a hátralévő két vb-selejtezőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik