Foci

A Real Madrid képes a csodára

real madrid (real madrid, )
real madrid (real madrid, )

Ha van olyan együttes, amelyik le tudja dolgozni háromgólos hátrányát a Bajnokok Ligájában, az a Real Madrid lehet.

Szerda este a Borussia Dortmund komoly zakót adott a spanyol együttesnek, hiszen Robert Lewandowski négy góljának köszönhetően 4-1-re nyertek a sárga-feketék a Westfallenstadionban. Azonban a Blancók helyzete nem reménytelen, hiszen nem játszottak rosszul Ronaldóék, ráadásul idegenben is tudtak gólt lőni, ami a végelszámolásnál még fontos lehet.

A Real Madrid honlapja összeszedte, mikor tudott komoly hátrányt ledolgozni a csapata az európai kupaporondon, megmutatva, képesek lehetnek a fővárosiak döntőbe jutni.

Fotó: AFP

„Kilencven perc nagyon hosszú idő a Bernabeuban”, hirdeti a cikk. A fordítás nem ismeretlen fogalom a Real Madrid számára, az 1975/76-os Bajnokcsapatok Európa Kupájában, a legjobb 16 között a Derby County 4-1-re nyerte meg az első felvonást, de a visszavágót a Pirri és Santillana nevével fémjelzett spanyol gárda.

A következő nagy fordítást a Real az 1985/86-os UEFA-kupában vitte véghez: a Borussia Mönchengladbach Németországban tudott 5-1-re diadalmaskodni, így sokan elkönyvelték a spanyolok búcsúját a sorozattal, azonban a visszavágón 4-0-ra nyertek Michelék, így idegenben lőtt góllal mentek tovább.

Egy idénnyel korábban a belga Anderlecht otthon tudott 3-0-ra nyerni, majd Madridban fordult a kocka, és a Real ünnepelhetett egy 6-1-es sikert.

Tehát a mostani háromgólos hátrány sem ledolgozhatatlan, csak a Ronaldo, Özil, Benzema triónak kicsit többet kell tennie a győzelem érdekében. A Dortmund elleni elődöntő visszavágóját április 30-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik