Foci

Paulo Sousa élete legfontosabb meccsére készül

Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )
Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )

Történelmi esély előtt áll a Videoton együttese az Európa Ligában, hiszen ha legyőzi Köteles László csapatát, a belga Genket, akkor továbblép az egyenes kieséses szakaszba.

Ez a bravúr az UEFA-kupa átalakítása után még egyetlen magyar csapatnak sem sikerült, igaz, eddig csupán a Debrecen jutott el a csoportkörig. Paulo Sousa, a Vidi portugál szakvezetője szerdán sajtótájékoztatón beszélt az esélyekről – számol be a vidi.hu oldal.

“Tudjuk, hogy milyen csapat a Genk. Komoly múlttal és tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi porondon, elég a tavalyi BL-szereplésére gondolunk. Ennek köszönhetően – illetve a játékosok eladásából is – 28 millió eurós profitra tett szert. Nagyon jó csapat a Genk, egyénileg is remek labdarúgók alkotják a keretet. Védekezésből rendkívül gyorsan és eredményesen vált támadásba. Az első mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, és akár másmilyen eredmény is születhetett volna.

Mindent megteszünk azért, hogy megragadjuk azt a fantasztikus lehetőséget, amelyhez most olyan közel járunk. Ha sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, akkor elmondhatom majd azt, hogy edzőként ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem. Annyit kockáztatunk, amennyit a Genk játéka enged. Vélhetően annyi kockázatot a Genk sem fog vállalni a holnapi mérkőzésen, mint amennyit hazai pályán, hiszen vezeti a csoportot és az utolsó mérkőzését otthon játszhatja majd a Basel ellen” – mondta Sousa, aki egyedül a Zöld-foki szigeteki Stopirára nem számíthat, a bekk sérült.

A Videoton ötödik csoportmérkőzését november 22-én, csütörtökön 18.45 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik