Foci

Beleszaladt a késbe a Honvéd

Traore (traore, hidi patrik, bp. honvéd, anzsi mahacskala, )
Traore (traore, hidi patrik, bp. honvéd, anzsi mahacskala, )

A Bp. Honvéd-Anzsi Mahacskala csütörtöki Európa-liga visszavágóját megelőzően még visszafogottan optimistán nyilatkoztak a fővárosi csapat játékosai. Igazából érthető, hiszen az első mérkőzésen elért 1-0-as vereség nem tűnt behozhatatalan hátránynak, annak ellenére nem, hogy az ellenfél csapatában nem egy világsztár kergeti a labdát.

Aztán történt, ami történt. A Honvéd pályán évtízede nem látott tömeg – majd 6000 néző – figyelte, amint csapatuk ésszel próbált előre menni az elején, de Eto’o 7. percben lényegében eldöntötte a tuvábbjutást. Anzsi gyors vezetése után nem esett ellenfelének a Honvéd, az Anzsi sem erőlködött, így kellemes mederben telt a hátralévő idő. Inkább az egyéni játékra fektette a hangsúlyt a dagesztáni csapat. Az 53. percben egy ilyen Traore villanásnak köszönhetően már 2-0-ra vezettek a vendégek, majd Vernest az 55. perceben kiszórta az olasz játékvezető. Tíz emberrel a Honvéd már nem tudta levédekezni még ezt a tempót sem, így súlyosnak mondható négy gólos verséggel, összesítésben 5-0-al búcsúzott az Európa-ligától a kispesti gárda.

Így látták az edzők:

Marco Rossi (Bp. Honvéd): “Nem sokat tudok mondani, mindenki láthatta a különbséget a két csapat között. Az egy-egy elleni párharcokban rendre alulmaradtunk. Amikor tíz emberre fogyatkoztunk gyakorlatilag vége volt a meccsnek. Ha a második vagy a harmadik gólt megnézzük, világosan látható a technikai különbség a játékosok között. A mi életünk vasárnap a Siófok elleni bajnoki rajjtal kezdődik.”

Guus Hiddink (Anzsi Mahacskala): “Komolyan vettük a mérkőzést, hiszen az 1-0 sovány előny volt a kezdés előtt. Azzal a céllal küldtem pályára csapatomat, hogy hamar gólt szerezzünk és ezzel megtörjük a hazai együttes lelkesedését. A különbség a két mérkőzés között az volt, hogy most kihasználtuk a helyzeteinket. A Honvédnak is voltak helyzeteik, de azokat elrontották.”

Ilyen és ehhez hasonló egyéni képességbeli különbségekről beszélt az olasz edző – Traore gólja

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 2, mérkőzés

Honvéd-Anzsi Mahacskala 0-4 (0-1)

Összesítésben 5-0 az Anzsi javára

Bozsik Stadion, Vezeti: Luca Banti (olasz)

Honvéd: Kemenes – Ignjatović, Debreceni, Vidovic, Lovric – Johnson, Hidi (Faggyas, 59.), Tchami, Ivancsics (Diarra, 70.), Vernes – Délczeg (Diaby, 46.). Vezetőedző: Marco Rossi

Anzsi: Gabulov – Logasov, Samba (G. Gabulov, 66.), J. Carlos, Tagirbekov – Ahmedov, Jucilei, Satov, Traoré (Szmolov, 70.), Busufa (Zsirkov, 57.) – Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink

Gólszerző: Eto’0 (7., 81.), Traoré (53.), Satov (67.)

Piros lap: Vernes (56.)

Sárga lap: Lovric (56.), Tagirbekov (9.), J. Carlos (13.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik