Foci

Guardiola kupagyőztesen hagyja ott a Barcát

pep guardiola (pep guardiola, )
pep guardiola (pep guardiola, )

Pénteken késő este elérkezett a spanyol klubszezon utolsó tétmérkőzése, a bajnoki címről és a Bajnokok Ligája fináléjáról is lecsúszó Barcelona az Európa Liga fináléjában elvérző Athletic Bilbaóval meccselt a madridi Vicente Calderónban. A tét a Copa del Rey elhódítása volt.

Sejteni lehetett, hogy a katalán sztárcsapat majd kitesz magáért Pep Guardiola, a távozó edző búcsúmeccsén, ám amit a Barca művelt az első fél órában, arról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Lionel Messi már a középkezdés után másodpercekkel majdnem a hosszú felsőbe tekert, majd Pedro egy szöglet utáni kavarodás végén a 3. percben szerezte meg övéinek a vezetést (0-1).

Megfogta a bekapott gól a baszkokat, a gránátvörös-kékek pedig tovább rohamoztak, Iniesta álompassza után Messi lőtte ki a rövid felsőt, így szűk húsz percnyi játék után már 2-0 volt a Barcelonának – a Bilbaót kísérthette az EL-döntő. Kisvártatva Pedro laposan a hosszú alsóba tekert, már három volt közte (0-3).

Ekkor némiképp éledezni látszótt az Athletic, majd Fernando Lllorentét rántották le a tizenhatoson belül, ám a spori sípja néma maradt. A félidő végén még Pinto kapus védett nagyot miután könnyedén elszórta a labdát.

A találkozó góljai:


Fordulás után egy másik szellemű Bilbao futott ki a gyepre, Marcelo Bielsa fiai kis is dolgoztak pár helyzetet a felvonás elején, szépíteniük azonban nem sikerült. A Barca biztos vezetése tudatában már nem nagyon erőltette meg magát, az Athletic pedig a nemzetközi kupadöntőhöz hasonlóan a spanyol Király Kupa végső meccsén sem tudott felállni a padlóról, ezt a finálét is 3-0-ra bukta el a csapat.

A Barcelona története során 26. alkalommal hódította el a Király Kupát, másodszor a Guardiola-éra alatt.

Eredmény – Copa del Rey, döntő
Athletic Bilbao – FC Barcelona 0-3 (0-3)
Gólszerzők: Pedro (3., 25.), Messi (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik