Foci

Kiütötte a Dortmund a Bayernt a kupadöntőben

A Borussia Dortmund 5-2-re legyőzte a Bayern Münchent a labdarúgó Német Kupa berlini döntőjében. Robert Lewandowski triplázott.

Elérkezett a Német Kupa 69. kiírásának a döntője, a Bajnokok Ligája fináléjában is érdekelt Bayern München és a német bajnok Borussia Dortmund feszült egymásnak a berlini Olimpiai Stadionban.

Nem kellett sokat várni az első találatra, Kagawa egy kontra végén már a 3. percben megszerezte a vezetést a BvB-nek (1-0). A Münchent nem fogta meg a bekapott gólt, több helyzete is volt a bajoroknak, majd a 24. percben Weidenfeller kapus büntetőt és sárga lapot érően buktatta Mario Gomezt, Robben pedig értékesítette a tizenegyest (1-1).

A félidő végét nagyon elcsípte a Dortmund, előbb Hummels vágott be egy tizenegyest (2-1), majd Lewandowski váltotta gólra Kagawa passzát (3-1), így megnyugtató előnnyel vonulhatott szünetre a Borussia.

Fordulás után érződött, hogy a Bayern megy a szépítésért, ám a müncheniek így rendre kinyíltak hátul, ebben pedig benne volt a veszélye az újabb dortmundi gólnak. Jött is a találat, Grosskreutz varázslatos átadása (Schweinsteigert bőrözte be) után újra Lewandowski volt eredményes (4-1).

A meccs góljai:


Ribéry a 75. percben egy fantasztikus csel után ballal lőtte ki a hosszú alsó sarkot (4-2), ám Neuer kapus hibáját kíméletlenül megbosszulta a Borussia (5-2), így a bajnoki cím után a Német Kupa is a zsebbe került. Hogy ez mekkora fegyvertény, arra itt a példa: a Dortmund mindössze az ötödik német csapat, amelyik duplázni tudott.

Robert Lewandowski hármat jegyzett csapata öt találatából.

Eredmény – Német Kupa, döntő
Borussia Dortmund – Bayern München 5-2 (3-1)
Gólszerzők: Kagawa (3.), Hummels (41. – 11-esből), Lewandowski (45., 58., 81.) illetve Robben (25. – 11-esből), Ribéry (75.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik