Foci

A törökök nem kiemeltek a pótselejtezők sorsolásán

Horvátország, Portugália, Írország és Csehország várhatja kiemeltként a labdarúgó Eb-pótselejtezők csütörtöki sorsolását.

Tizenkét csapat helye már biztos a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, miután a selejtezőcsoportok küzdelmei kedden befejeződtek. Nyolc csoportmásodikra azonban újabb feladat vár (Svédország legjobb másodikként biztos résztvevő), a fennmaradó négy hely sorsáról ugyanis pótselejtezőn fognak dönteni.

A sorsolást csütörtökön 13 órától tartják Krakkóban, az UEFA pedig a nemzeti csapatokat rangsoroló koefficiensek alapján közzétette, hogy mely válogatottak várhatják kiemeltként az eseményt.

Ez alapján Horvátország, Portugália, Írország és Csehország kiemelt lesz a sorsoláson, ennek a négyesnek a tagjai a Törökország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észtország kvartettből kapnak majd ellenfelet

A pótselejtezők első mérkőzéseit november 11-én vagy 12-én, a visszavágókat pedig november 15-én játsszák.

Euro 2012 – a résztvevők és a pótselejtezős csapatok
A biztos résztvevők:
Lengyelország (rendező), Ukrajna (rendező), Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Görögország, Oroszország, Svédország (legjobb csoportmásodikként), Dánia, Franciaország
A pótselejtezős csapatok:
Horvátország, Portugália, Írország, Csehország (kiemeltek)
Törökország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észtország (nem kiemeltek)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik