Foci

Német-török derbire készül Berlin

Az Olimpiai Stadionban a németek a törököket fogadják, kérdés, a rengeteg "hazai" török szurkoló segít-e a vendégeknek.

A nyáron a Werder Brementől a Real Madridhoz szerződött Mesut Özil a német válogatott középpályás sorát erősíti, míg a török válogatott színeiben ott lesz a pályán a Bayern Münchenben játszó Halil Altintop és a Borussia Dortmund gólzsákja, Nuri Sahin.

Német földön mintegy 3,5 millió török él, így különösen izgalmas lesz a csata, a törökök és a bevándorlók helyzetéről a poltika is napi szinten vitázik.

A csoportban mindkét válogatottnak 6-6 pontja van, már csak emiatt is kulcsfontosságú a találkozó.

Tisztában van a pénteki ellenfél erejével és veszélyességével a német szövetségi kapitány is. Joachim Löw egy interjúban úgy vélte, a Törökország elleni meccsen az ötletes játék, a rafináltság bevetése lehet a döntő tényező a sikerhez. “Az ellenfelet több tízezres török szurkolósereg fogja biztatni, s ennek tudatában, no meg a tőlük megszokott őrületes nemzeti büszkeségtől tüzelve, hihetetlen motivációval fognak küzdeni. Ha engedjük, akkor önmaguk fölé fognak nőni. Ezért minden tekintetben felül kell hogy múljuk őket, ahogy tettük ezt a nyári világbajnokságon vívott mérkőzéseken is” – fogalmazott a német szövetségi kapitány.

A pénteki összecsapásra már napokkal ezelőtt minden jegy elkelt, hírek szerint a 75 ezres berlini stadionban 30 ezer török szurkoló fogja buzdítani a vendégeket. A lelátón ott ül majd Angela Merkel kancellár és Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök is. A német főváros Kreuzberg kerületében – becenevén kis Isztambulban – az Oranienplatzon délután öt órától várják a szurkolni vágyókat, akik 8×3 méteres kivetítőn nézhetik a 20:45 órakor kezdődő Eb-selejtezőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik