Sport

Bocsánatot kértek, amiért a kamerák hosszasan mutatták a sportmászó fenekét

Johann GRODER / EXPA / APA / AFP
Johann GRODER / EXPA / APA / AFP

Néhány hónapon belül kétszer került kínos helyzetbe az osztrákok 23 éves sportmászója, Johanna Färber, akinek hátsóját a júniusi, innsbrucki világkupa után a moszkvai világbajnokságon is túl hosszan mutatta a kamera.

A Nemzetközi Sportmászó Szövetség (IFSC) közleményt adott ki, amelyben nem csupán a sportolótól, de az az egész sportmászó közösségtől elnézést kért.

A szövetség elítéli, hogy az emberi testet tárgyként kezeljék, és további lépéseket tesz ennek megállítása és a sportolók védelme érdekében.

 

Miután találkozott az osztrák csapat képviselőivel, Marco Scolaris elnök a következő megjegyzést tette közzé: „Hányszor kell rosszul csinálni a dolgokat, mielőtt megtanuljuk, hogyan kell helyesen cselekedni?”

Mindkét eset kapcsán eltávolították az élő közvetítést az IFSC YouTube-csatornájáról, és csak a szerkesztés, azaz az ominózus jelenetek eltávolítása után töltötték fel újra.

A sportoló tiszteletlenségről írt a közösségi oldalán, ahogy kifejtette, sportolóként a legjobb teljesítményét szeretné megmutatni, és zavarban van, hogy több ezer ember látta ezeket a felvételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik