Sport

A nyeretlen románok tisztes helytállásról beszélnek

A román férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata eddig tisztességesen helytállt az Európa-bajnokságon.

Marcel Tenter a magyar válogatottól elszenvedett vereség utáni nyilatkozatában, amelyet a ProSport.ro portál idézett, úgy vélte: a román válogatott sok jó helyzetet alakított ki a magyarok ellen, de az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat. A szakvezető szerint a magyar csapat győzelme „két játékoson állt” – utalt Vojvoda Dávid és Hanga Ádám teljesítményére. Nehezményezte, hogy csapata nem használta ki megfelelően a számára megítélt büntetődobásokat, de úgy értékelte, hogy tanítványai sokat dolgoztak, és ezért elismerés illeti őket.

A GSP.ro sportportál Vlad Moldoveant, a román válogatott játékosát idézte, aki szerint az Eb elején túl nehéz ellenfelekkel találkoztak, és az elszenvedett vereségek miatt nagyon mélyre süllyedt a csapat morálja:

De most megmutattuk, hogy jól is játszhatunk az olyan csapatok ellen, amelyek a mi szintünkön vannak.

Andrei Mandache csapatkapitány a mérkőzés után a román közszolgálati televíziónak nyilatkozva sajnálatosnak tartotta, hogy csak ennyire futotta erejükből, és – ahogy fogalmazott – „nem tudtak örömet szerezni a termet megtöltő csodálatos közönségnek.

A románok az eddigi négy meccsüket mind elveszítették, így sereghajtók a C csoportban.

A ProSport szerdán arról is beszámolt, hogy a magyarok elleni kosárlabda-meccsen megdőlt a romániai beltéri csapatsport-rendezvények nézőrekordja. A mérkőzésre 9121 jegyet adtak el.

kosárlabda-Eb, a C csoport állása 4 forduló után

1. Spanyolország – 8 pont
2. Horvátország – 7 pont
3. Montenegró – 6 pont
4. Magyarország – 6 pont
5. Csehország – 5 pont
6. Románia 4 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik