Sport

Még mindig túl sokan dohányoznak a női kéziválogatottból

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a Nemzeti Sport Hosszabbítás c. vasárnapi mellékletében, a dán szakember válaszaiból szemezgetett az Index. Meglepő dolgokat mondott a korábban a lengyel női válogatottat és a CSM Bucurestit irányító (a román csapattal BL-t nyerő) szakember.

  • Kiemelte például, hogy a magyar a lengyelnél egy jobb képességű csapat, csak míg a lengyel játékosok egymásért küzdenek, addig a magyarokat ki lehet billenteni, ha pedig kemény ellenállásba ütköznek, könnyebben feladják. Hiányzik a mindent elsöprő győzni akarás.
  • Még mindig sokan dohányoznak a csapatban. De pozitívum, hogy már egyre több izom van zsír helyett a játékosokon.
  • Rasmussen szerint aggasztó, hogy a szlovákok elleni két világbajnoki selejtezőn is a 34 éves Görbicz Anitának kellett a legjobbnak lennie a magyar csapatból.
  • A kapitány szerint csak apróságok hiányoznak, hogy a nagy tornákon rendszeresen négy közé kerüljön a csapat, ezért sem akarja senkire rárúgni az ajtót, ha valaki netán hibázik. Inkább lelkesen keresi, mivel lehetne stabilan az élvonalba jutni a válogatottal.

A magyar női válogatott kijutott a decemberi, németországi világbajnokságra, a B csoportban sorrendben Norvégia, Svédország, Argentína, Lengyelország és Csehország lesz az ellenfél. A csoport első négy helyezettje továbbjut. Kim Rasmussen korábban azt mondta: összességében nem olyan rossz a sorsolásunk.

Fotó: MTI/EPA/Emil Langvad

Ajánlott videó

Olvasói sztorik