Sport

A Debrecen nem indul a MOL Ligában

A magyar hokitársadalmat megrendítő hírt közölt pénteken a jegkorongblog.hu. Nem túlzás ez a kijelentés, ugyanis a MOL Ligához 2014-ben csatlakozó Debreceni Hoki Klub az évek során üde színfoltja lett a magyar bázisú bajnokságnak, fokozatosan erősödött, a blog értesülései szerint több válogatott játékos leigazolását is tervezte.

Erre közleményben jelezték: hogy nem indulnak el a MOL Liga 2017/18-as szezonjában.

„A Debreceni Hoki Klub tájékoztatja a sportszerető közönséget, hogy a 2017/18-as versenyévadban nem indul a MOL Liga küzdelmeiben. A DHK menedzsmentje a liga által a felvételkor támasztott hároméves minimumot teljesítette, ehhez minden bizonnyal, az országban egyedülálló módon, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a legnagyobb támogatást.

A jelenleg bizonytalan anyagi helyzet, illetve szponzorok hiányában, a vezetés döntése alapján nem kockáztatják meg, hogy az idény alatt kerüljön a csapat visszafordíthatatlan helyzetbe, így nem nevez június 15-én a MOL Ligába.

Természetesen a biztos szponzori háttér megteremtését követően az egyesület ismét részt kíván venni a magyar első osztályú felnőtt bajnokságban. Szívből köszönjük Debrecen város támogatását és a szurkolók biztatását!” – írták.

A DHK egy ötödik hellyel nyitott a MOL Ligában, a legutóbbi két szezonban pedig egyaránt benne volt a liga négy legjobb csapata köt, mindkétszer az elődöntőig jutottak. A Magyar Kupában két bronzérmet nyertek.

Nagy csapás ez a magyar jégkorongnak, mivel eleve kevés számú élvonalbeli csapat van. Közben pedig Debrecenben nyújtott olyan teljesítményt az előző szezonban Vay Ádám, amivel aztán bekerült az A csoportos vb-keretbe, ahol aztán annyira remekelt, hogy leszerződtette az NHL-es Minnesota és a mostani idényben már a Wild farmcsapatában védett, az ECHL-es Quad City Mallardsban.

A nyitóképen Gyenes Dávid véd a Brassó elleni meccsen 2017. február 19.-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik