Sport

Hanga Ádámot beválasztották a spanyol bajnokság álomcsapatába

A magyar válogatott kosaras nagyszerű szezont fut. Bár csapatával, a Baskoniával nem sikerült bejutnia az Euroliga Final Fourjába, az európai topsorozatban a legjobb védőnek választották a vezetőedzők. Hétfőn jött az újabb elismerés:

az alapszakasz álomcsapatába választották a spanyol bajnokságban. A szavazáson a játékosok, az edzők és a sajtó munkatársai is a második helyen választották be a legjobb ötösbe, a szurkolók pedig harmadikként.

A Baskonia csapatkapitánya 30 mérkőzésen átlagban 28 percet töltött a pályán, ezalatt 11,9 pontot, 4 lepattanót, 2,4 gólpasszt és 1,3 labdaszerzést átlagolt. Csapatából az egyedüli, aki minden mutatóban az öt legjobb között van.

Sergio Llul a Real Madridból, Edwin Jackson a Movistar Estudiantesből, Bojan Dubljevic a Valenciából és Georgi Shermadini a MoraBanc Andorrából került még a legjobb ötösbe.

Hanga Ádám szerződése a nyáron lejár és a célja egyértelmű: az NBA-ben akar játszani a következő szezontól. A játékjogát még 2011-ben a San Antonio Spurs foglalta le.

Addig azonban van még dolga Hangának bőven, a Baskonia ugyanis a második helyen zárta az alapaszakaszt, a Fuenlabrada ellen nyertek 103-66-ra az utolsó fordulóban. Hanga 18 pontot szerzett, ő lett a forduló legjobb játékosa. Csapata a a negyeddöntőben és az elődöntőben is élvezi majd a hazai pálya előnyét. A rájátszás nyitókörében a Gran Canariával csap majd össze az együttes, a párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik