Sport

Nadal ünnepi meccsen verte Djokovicot

A négyszeres győztes Rafael Nadal magabiztosan verte Novak Djokovicot a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének elődöntőjében. A férfitenisz-történelem leghosszabb párharcának 50. felvonása előtt a belgrádi játékos vezetett 26-23-ra, az elődöntőkben 8-8 volt a mérleg, salakon pedig 14-7 Nadal javára. A régi formájához visszataláló spanyol sztár ellen szólt, hogy utóbbi hét mérkőzésüket Djokovic nyerte, és az elmúlt 12 meccsükön mindössze egyszer – a Roland Garros 2014-es fináléjában – volt jobb a 14-szeres Grand Slam-bajnok Nadal.

A jubileumi meccs első szettjében a 30 éves spanyol szórta a nyerő ütéseket, és a 6:2-es eredmény még hízelgő is volt a szerbre nézve. A folytatásban aztán Djokovic összeszedte magát, időnként teljesen egyenrangú ellenfele volt a minden labdát befutó Nadalnak, aki így is már 1 óra 39 perc elteltével győzelmet ünnepelhetett.

Itt a mindent eldöntő poén:

A férfi tenisz második legnagyobb párharca Djokovic és Roger Federer között zajlik (45 mérkőzés), aztán Federer és Nadal (37), majd Djokovic és Andy Murray, illetve Ivan Lendl és John McEnroe következik (36-36). (Fotó: Europress/AFP/Javier Soriano)

Eredmény – férfiak (5,44 millió euró összdíjazás), elődöntő

Nadal (spanyol, 4.)-Djokovic (szerb, 2.) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik