Sport

Az úszószövetség kompenzálni fogja a magyar klubokat

24.hu
24.hu

2017. 01. 15. 17:10

Korábban a témában:

Nem akar és nem is fog adósa maradni a Magyar Úszó Szövetség azoknak az egyesületeknek, illetve a klubok érintett versenyzőinek és edzőiknek, akik lemondani kényszerültek egy közelgő dubaji edzőtáborozásról. Egészen pontosan nem egyről, hanem kettőről. A lefújással kapcsolatban Dr. Bienerth Gusztáv, a MÚSZ újonnan megválasztott elnöke elmúlt csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján csak annyit mondott, hogy „a kilenc nap múlva esedékes dubaji edzőtábor ellehetetlenült, mert nincs megfelelő vízfelület, ezért új szakmai javaslat készült a pótlására.”

Bejelentését kiegészítve, illetve a lehetséges megoldást vázolva nyilatkozott Dr. Sós Csaba, a MÚSZ szakmai alelnöke a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

„A meghiúsult dubaji edzőtáborozással egyenértékű lehetőséget az idő rövidsége miatt nem biztosíthatunk az egyesületeknek, a még rosszabb ugyanis akkor következne be, ha kapkodásba kezdenénk. A feladat azért sem egyszerű, mert két turnusban egy 50 fős, illetve egy annál valamivel kisebb létszámú küldöttség készült három-három hétre Dubajba.

Áthidaló megoldásként az javasoltam elnök úrnak, hogy minden érintett egyesületnek haladék nélkül biztosítsunk akkora összeget, amiből az elmaradt edzőtábor pótlásáról – jó feltételeket teremtve- maguk gondoskodhatnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem fog általános tetszést aratni, de a klubvezetők és az edzők többsége igen jó külföldi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ami viszont megkönnyítheti a dolgukat. Bizonyára alakulnak majd 3-4 fős kiscsapatok, de az sem kizárt, hogy két vagy több egyesület – ahogy azt már nem egyszer megtették – összefog és közösen szervezik meg az utazást. A szövetség a későbbiekben arról is gondoskodni fog, hogy a szakosztályokat kompenzálni tudhassa a most ellehetetlenült, melegégövi edzőtáborért” – hangsúlyozta Dr. Sós Csaba.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy az első turnusban a különböző korosztályos válogatottak mellett a Jövő Bajnokai program 12-13 esztendős úszói keltek volna útra Dubajba, a másodikban viszont csak válogatott úszók és a mestereik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.