Sport

Gera Zoltán érezte magát kellemetlenül, amiért a fociválogatott lett az év csapata

És akkor még egy kicsit a Magyar Sportújságírók Szövetségének csütörtök esti gálájáról. A 44 év után újra Eb-n szereplő és ott a csoportját megnyerő magyar labdarúgó-válogatott lett az Év csapata, megelőzve az olimpiai bajnok női kajakkettest és kajaknégyest (az Európa-bajnok női pólóválogatott nem került be a legjobb háromba). A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs távollétében Gera Zoltán mondott beszédet, ő egy kicsit kellemetlenül is érezte magát emiatt:

Szeretnék gratulálni a jelölteknek, akik olimpiát nyertek. Egy kicsit kellemetlen számomra, mert mi nem nyertünk Európa-bajnokságot, de mégis itt vagyunk. De talán ez annak szól, hogy 44 év után a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, és mondhatjuk, hogy jól szerepeltünk

– mondta Gera, aki megköszönte a szavazatokat és a szurkolást is. (Itt lehet megnézni a beszédet.)

Szabó Gabriella tagja volt a már említett egységeknek, Kozák Danutával is (K-2 500 m), majd Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával kiegészülve is (K-4 500 m) olimpiai bajnok lett. Megjegyezte a Facebookon, nem érti, mi kellene még ahhoz, hogy ők nyerjenek egy ilyen díjat.

Ez idén sem jött össze. Nem baj, négy év múlva újra megpróbáljuk! De vajon mit kéne még? A fiúknak gratulálunk, imádtam én is szurkolni Nekik a nyáron!

– írta Szabó Gabriella, akinek bejegyzése alatt a kommentelők nem is fogták vissza magukat.

A Rióban három olimpiai aranyérmet nyerő Kozák Danuta így díj nélkül maradt. A szintén három olimpiai bajnoki címet szerző Hosszú Katinka lett az Év női sportolója.


Jogosan kapta meg a fociválogatott az Év csapata díjat?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik