Sport

A FINA-elnöke levelet írt a MÚSZ új elnökének

Julio Maglione (julio maglione)
Julio Maglione (julio maglione)

Dr. Julio C. Maglione, a FINA 81 éves uruguayi elnöke szerdán tollat ragadott, mert ahogy fogalmazott, nemrég értesült a magyar szövetségben lezajló választás végeredményéről. Azt írta:

A FINA nevében szeretnék gratulálni ahhoz, hogy megválasztották a Magyar Úszó Szövetség elnökének – kérem, adja át gratulációmat az elnökség tagjainak is.
Bízom abban, hogy folytatódik a FINA és a Magyar Úszó Szövetség szoros együttműködése a soron következő, 2017. évi FINA Világbajnokság és a FINA Masters Világbajnokság szervezésében, amelyekre július 14-30. és augusztus 7-20. között kerül sor.
Kérem fogadja jókívánságaimat, bármilyen információra lenne szüksége, bármikor állok a rendelkezésére.

Előzmények:

Gyárfás tavaly évvégi lemondását követően Magyar Úszószövetség vasárnap tartotta tisztújító közgyűlését, ahol 85 százalékos szavazati aránnyal Bienerth Gusztávot választotta meg a tagság MÚSZ-elnöknek.

Bienerth csütörtökön 10 órától tart sajtótájékoztatót, ahol minden bizonnyal arra is választ kapnak az érdeklődők, hogy milyen átalakításokat szervez a szövetség apparátusában és működésében, lévén nem csak elnököt, hanem minden bizonnyal rendszert is vált a szövetség.

A FINA alelnöke, mint tudjuk Bienerth Gusztáv elődje, Gyárfás Tamás, akit az uruguayi elnök lehetséges utódjának tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik