Sport

Pars Krisztián összeszámolni is nehezen tudja, hány műtéte volt eddig

Az olimpiai és Európa-bajnok, vb-ezüstérmes kalapácsvetőt nem kerülték el a sérülések karrierje során. A riói indulása is veszélybe került, végül ott tudott lenni a 2016-os olimpián, ahol a hetedik lett.

Pars Krisztiánt az elmúlt jó másfél évtizedben már nyolcszor műtötték és lehet, hogy kilencedszer is kell majd, mert visszatérő derékfájdalmai a gerincét is operálni kell. Abban bízik, hogy nem idén.

„Szinte összeszámolni és észben tartani is nehéz, mennyi sérülésem és műtétem volt már pályafutásom során. Még 1999-ben feküdtem először kés alá a bal térdemmel, majd egy évvel később a vakbelemet vették ki. Azután 2007-ben a bal vállam következett, amelyet később 2013-ban ismét operálni kellett. Közben jobb és bal oldali lágyéksérvem volt, a lovaglóizmomon szintén beavatkozást hajtottak végre, s egy felületi bőrsérülést, amelyet egy fémtüske okozott, ugyancsak rendbe kellett tenni” – mondta a 34 éves sportoló a Blikknek.

Pars Krisztián fejében egy pillanatra sem fordult meg, hogy visszavonuljon, most, a nagy hideg ellenére is napi két órákat edz, hogy ismét topformába lendüljön. Idén, Londonban rendeznek világbajnokságot (ahol a nehézatléta olimpiai bajnok lett), Pars célja pedig az, hogy megszerezze az első magyar szabadtéri atlétikai vb-címet.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik