Budapest, 2016. március 6.
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a Tüske-uszoda ünnepélyes átadóján 2016. március 6-án. A főváros XI. kerületében, a Tüskecsarnok mellett felépült új, fedett uszodakomplexum egy 50 méteres, tízpályás versenymedencéből, valamint egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő- és tanmedencéből áll, s egy 1000 fős lelátó is tartozik hozzá.
MTI Fotó: Marjai János
Sport

Még az is lehet, nem lesz új elnöke a Magyar Úszószövetségnek

24.hu
24.hu

2017. 01. 03. 13:13

Egyelőre, mert az alapszabály lehetőséget biztosít erre is. Mindez persze nem jelenti azt, hogy Gyárfás Tamás marad.
Korábban a témában:

Ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, melyen a legfontosabb napirendi pont a vasárnapi rendkívüli közgyűlés előkészítése volt. A korábbi közgyűlések levezető elnöke, a szövetség alapszabályának készítője, dr. Sándor Elek rövid tájékoztatást adott arról, hogy január 8-án milyen menetrend várható – számolt be a MÚSZ.

Az elnökségi ülésen kiderült:

  • Ha január 8-ai közgyűlésén azt a személyt választhatják meg MÚSZ elnökének, akire a megadott határidőn belül (2016. december 25.) jelölés érkezett – Bienerth Gusztáv (őt egy külön cikkben, részletesen is bemutattuk), Hornyák Viktor (neki már több vitája volt Gyárfással korábban, egyébként a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője) és Tóth István (ő a szentendrei úszóklub szakosztály-elnöke) –, és a közgyűlésen megjelent küldöttek több mint 50 százalékának elnyeri a bizalmát.  Lehet ez 3, 2, 1.
  • De akár nulla is, ha az első, vagy a második körben senki sem kapja meg az ötven százalékot. Ekkor nincs elnök, mert a közgyűlésen új jelöltet sem lehet állítani. Ebben az esetben az elnökségnek harminc napon belüli időpontra, legkésőbb február 8-ig újabb rendkívüli közgyűlést kell összehívnia, és a jelölő bizottságnak új jelölteket állítania.
  • Ha a jelölő listára való kerüléskor csak egy jelölt kapja meg a szavazatok több mint ötven százalékát, akkor a közgyűlés róla szavaz, hogy bizalmat kap-e elnökként vagy sem. Ahhoz, hogy ez a személy lehessen a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a tagok több mint 50 százalékának igen szavazatát meg kell kapnia az elnöki tisztségért rendezett szavazáson. Amennyiben nem kapja meg, az új közgyűlés kiírásáról szóló rendelkezés lép érvénybe.
  • Az alapszabály értelmében személyi kérdésben akkor lehet titkos a szavazás, ha ezt bármely tag képviselője kezdeményezi, és a jelenlévők több mint ötven százaléka támogatja.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.