Élő Sport

Kézi-Eb: Történelmi vereséget szenvedett a magyar válogatott

Megkezdte szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi kontinenstornán. Csehország volt az ellenfél a C-csoport első fordulójában.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány döntése értelmében a rajton Szucsánszki Zita volt a tartalék, így ő biztosan nem léphetett pályára. A 29 éves irányító legalább elutazhatott, Tomori Zsuzsanna, Korsós Dorina, Kovacsics Anikó és Szöllősi-Zácsik Szandra sérülés miatt maradtak ki a mieink keretéből, Triscsuk Krisztinának pedig a válla nem volt százszázalékos. Joggal bízhattunk azonban a jó eredményben, hiszen a magyar válogatott még sosem kapott ki Csehország legjobbjaitól.

A csehek lőtték a meccs első két gólját, majd Erdősi Ildikó szépített a szélről. Védekezésben nagyon határozott volt a magyar válogatott, de támadásban nem sikerültek a befejezések. 15 percnyi játék után Klivinyi Kinga mindössze a negyedik magyar gólt lőtte, ezt követően azonban Kamila Kordovska és Jana Knedlikova találatai után már hárommal mentek a csehek, így Kim Rasmussen időt kért.

Hornyák Dóra szépített egy nagyszerű betörés után, de csak nem tudtunk megnyugodni. Görbicz Anita lövését követően senki nem szaladt le a pályáról, így Kiss Éva nem tudott beállni, Iveta Luzumova pedig köszönte szépen, és beejtette a kapunkba a labdát a 22. percben. Öt perccel később Klivinyi a nyolcadik lövéséből a harmadik gólját lőtte, így feljöttünk 10-13-ra. Kiss Éva hárított ziccert az első félidő utolsó percében, majd Görbicz gyenge lövését védte Lucie Satrapová.

A második játékrész első öt percében nem kaptunk gólt, Kiss parádés formában védett, Kovács Anna duplájával pedig egyenlítettünk. Sőt, a dunaújvárosi játékos nem sokkal később a rövid felsőbe bombázott, így először vezettünk a mérkőzés 37. percében. Kordovska több, mint tízperces cseh gólcsendet tört meg, így ismét egyenlő volt az állás.

Kovács nyolcadik lövéséből a hetedik gólját érte el a 45. percben, 18-17-re vezettünk ekkor, de Petra Adamkova nagyon beindult, átvették a vezetést a csehek, sőt, elhúztak hárommal tíz perccel a vége előtt, így Rasmussen időt kért. A hajrában hektikussá vált a játék, ebből a csehek jöttek ki jobban, így végül 27-22-es győzelmet arattak. Történelmük során először győzték le a mieinket, akik nehéz helyzetbe kerültek. Szerdán Dánia ellen javíthatnak Görbiczék.

Kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló:

Magyarország – Csehország 22-27 (10-13)

Schatzl szépít

A szélről talált be, majd ismét Adamkova köszönt be.

Baj van!

Adamkova talál be, hárommal megy az ellenfél. Magyar időkérés.

Mala talál be ziccerből

Kiss csak beleérni tudott a labdába. Kovács lövését hárította a kapus, másodszor azonban pontosan céloz.

Jól védekezünk

Luzumova passzolta el magát, majd kínaival próbálkoznak, Kovács pedig cunderezik, mi vezetünk.

Mala betalál

Kettős emberhátrányban is gólt szereztek a csehek. Kovács ismét egyenlít.

Triscsuk szerez labdát

De nem sikerül a kapuba találnunk, ismét a kapufa hárít, majd Kiss Éva véd a szélről. Klivinyi ismét betalál, 11-13.

Jerabkova lő mellé

Majd Kovácsot blokkolják. Kiss Éva véd ziccert a túloldalon. Görbicz lövését pedig védi a cseh kapus, 10-13-mal vonulnak félidőre a csapatok.

Lukács bombáz a kapufára

Majd Kisfaludy talál be beállóból. Szekeres jól védekezik, de eladjuk a labdát. Belemenés miatt újra nálunk a játékszer, de rossz passz miatt ismét a csehekhez kerül a labda. Szekeres két percet érően szabálytalankodik, hetest kapnak a csehek. Hrbkova lő a kapunkba.

Óriási védelmi hiba

Senki nem futott le tőlünk, így Kiss Éva nem tudott beállni, gólt kaptunk belőle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik