Sport

Világsztárokat igazolt a Fradi

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a bajnoki negyedik FTC-PQS Waterpolo vízilabdacsapata. A zöld-fehérek új igazolásokat jelentettek be és nem aprózták el a dolgot:

Varga Dániel, Madaras Norbert, Szirányi Balázs és Stefan Mitrovic is náluk folytatja.

  • Varga olimpiai és világbajnok;
  • Madaras Athénban és Pekingben is szerepelt az ötkarikás játékokon aranyérmes csapatnak, kétszeres világbajnok;
  • Szirányi a spanyol válogatott oszlopos tagja;
  • Mitrovic pedig a bivalyerős szerb válogatottban játszik, kétszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok, 2012-ben pedig bronzérmes volt az olimpián.

Közülük hárman is a hétvégi Bajnokok Ligája hatos döntőjében bronzérmes, magyar bajnok Szolnoktól érkeznek, míg Szirányi a spanyol CNA Barceloneta együttesétől tért vissza nevelőegyesületéhez.

Fotó: MTI
Madaras Norbert (jobbra) Fotó: MTI

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, a cél, hogy egy sorozatban, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában vagy a LEN Kupában döntőt játsszon az együttes.

Varga Zsolt, az együttes vezetőedzője hangsúlyozta, ő, illetve Gerendás György szakmai igazgató is csak akkor lehet maximálisan elégedett, ha mindenhol az első helyen végeznek, így számukra ez a cél, ha az elvárás még nem is ez. Hozzátette, ehhez minden segítséget megad a klub, hiszen olyan háttércsapat – masszőrrel, dietetikussal, sportpszichológussal – működését tette lehetővé, amelynek köszönhetően igazán profi körülmények között készülhetnek nap mint nap a játékosok.

Gerendás György elmondta, azzal, hogy a klub ilyen játékosokat tudott szerződtetni, a jövőben már nem a Ferencvárosnak kell hívni a vízilabdázókat, hanem ők akarnak majd ide jönni.

Hozzátette, ezek a klasszis játékosok átadhatják a tudásukat a fiataloknak is, s mivel nagyon jól működik a klub utánpótlása, több tehetség is lehetőséget kaphat majd a következő szezonban.

Olyan csapat formálódik, amelyek előtt sikerek vannak, ezeknek pedig a részese akarok lenni. Pár hónappal ezelőtt szakmai kérdésekkel fordultam Gerendás Györgyhöz és Varga Zsolthoz, s ezekre olyan válaszokat kaptam, amelyek által a tudásom maximumát tudom majd nyújtani a Ferencvárosban

– nyilatkozta Varga Dániel.

Madaras Norbert megjegyezte, a szakmai okok mellett személyes döntése is volt, hogy a Ferencvároshoz igazolt, ugyanis egyrészt hiányzott már neki a főváros, másrészt szerette volna, ha gyermeke Budapesten kezdhet iskolába járni.

Szirányi Balázs kiemelte, hosszas légiósélet után első sorban a stabilitás miatt tért vissza nevelőegyesületéhez.

A szerb Stefan Mitrovic válogatottbeli elfoglaltságai miatt nem vehetett részt a sajtótájékoztatón, de videóüzenetében hangsúlyozta, a Ferencváros Magyarország legnagyobb klubja, amely most komoly csapatot épít. Ex-szolnoki csapattársaival együtt mindenhol a győzelem lesz a célja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik