Sport

Újabb uszodai erőszakra derült fény

24.hu
24.hu

2016. 05. 24. 09:44

A Kiss László-ügy által okozott hullám nem tud lecsendesedni – úgy látszik. Az atlatszo.hu kedden egy újabb áldozattal, szakszóval abúzust elszenvedő nővel készített interjút.

A Judit néven emlegetett áldozat kilencéves korától szenvedte el a rendszeres sportuszodai molesztálást, majd később elmondása szerint megerőszakolta edzője.

A cikk nem nevezi meg, kiről van szó, csak a kor ismert és elismert Edzőjeként titulálja, aki a Sportuszodában tevékenykedett. Megjegyzendő, Kiss László a Spartacus-uszodában dolgozott, ergo ebben az esetben aligha ő a másik főszereplő.

Judit úgy érezte

Kiválasztott az elején, külön figyelt rám. Akkor nyilván nem gondolhattam, de utólag visszagondolva nagyon rutinosan csinált mindent: röviddel azután, hogy elkezdtem nála úszni, elkezdett fogdosni. Molesztált. Simogatott, foglalkozott velem, tapogatott mindenhol. Gyakorlatilag ott azonnal elveszítettem a szüzességem.

Majd így folytatta a visszaemlékezést:

Ekkor már tavasz volt, ebben az időben már egyedül jártam az uszodába. Elindultam edzés után az iskolába a kihalt Margitszigeten. Utánam jött és ettől nagyon meglepődtem, megijedtem. Az látszott rajta, hogy megőrült, a földre vitt, és ütött, fojtogatott. Miközben fojtogatott, dobált, azt mondta nekem, ő “nem tehet róla”, én viselkedtem vele kihívóan.

Ezután megerőszakolt. Nem, ami akkor történt, már nem egy előre kigondolt, rutinosnak tűnő cselekedet volt, hanem őrületnek tűnt. Vannak a szigeten azok a nagy, szétterülő bokrok, amikor elszaladt, ott hagyott az egyik alatt félholtan.

A rendszeres molesztálásból és szexuális erőszakból Judit elmondása szerint azért nem lett akkor ügy, mert az eset után a Sportkórházba került, ahol az Edzőt ismerték, ráadásul szülei kimondottan rendszerellenesnek voltak beállítva.

A szerző cikke végén következtetésként megállapítja, a “Kiss-ügy és Judit története is azt mutatja, hogy a versenysport világában számos hasonló történet maradt kibeszéletlen. A magunk részéről azzal tudunk hozzájárulni a csend megtöréséhez, hogy garantáljuk a nyilvánosságot nem vállaló megszólalók anonimitását.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.