Szentpétervár, 2016. május 10.
Rich Chernomaz szövetségi kapitány (b3, felsõ sor) és a magyar válogatott tagjai a Franciaország elleni játszott mérkõzésen az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában Szentpéterváron 2016. május 10-én. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Sport

Óriási bravúr a magyar csapattól

24.hu
24.hu

2016. 05. 14. 15:22

Korábban a témában:

A magyar jégkorong-válogatott pénteken az Egyesült Államok ellen kapott ki 5-1-re, szombaton pedig már Fehéroroszország ellen kellett helytállniuk fiainknak a világbajnokságon.

Beszorult a magyar válogatott a mérkőzés elején, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a fehéroroszok. Emberhátrányba kerültünk, de a kiállítás végén megszereztük a vezetést. Nagy Gergő lőtt a hosszúba Kevin Lalande mellett. (1-0)

Öt perccel később szerencsénk is volt, Vas János duplázta meg az előnyt, egy megpattanó passzt követően. (2-0)

A 13. percben Geoff Platt szépített emberelőnyben, így 2-1-es magyar vezetéssel ért véget az első harmad.

A második játékrészt jobban kezdték a fehéroroszok, sajnos ki is egyenlítettek Artur Gavrus révén. (2-2)

A lélektani előny tehát nem nálunk volt, ennek ellenére újra megszereztük a vezetést, Sebők Balázs első gólját lőtte a világbajnokságon. (3-2)

Három perccel később Galló Vilmos ismét kettőre növelte az előnyünket. Jobbról húzott befelé, majd a hosszúba lőtte a korongot. (4-2)

A harmad végén Yevenko ütött oda brutálisan Bartalis Istvánnak, aki erős vérzéssel ment az öltözőbe. Öt a háromban támadhattunk a második harmad végén.
Az utolsó játékrészben rendkívül intelligensen játszott a magyar válogatott. Tanácstalanok voltak a fehéroroszok, Rajna Miklós pedig állta a sarat a kapunkban. A mérkőzés végén Vas János talált be az üres kapuba, így 5-2-re megvertük a fehérorosz válogatottat.


A magyar csapat legjobbjának Rajna Miklóst választották a mérkőzés után.

Ezzel a győzelemmel az is biztossá vált, hogy ha megverjük a németeket hétfőn, akkor biztosan bent marad a magyar válogatott a legjobbak között.

Jégkorong-világbajnokság, végeredmény:

Magyarország – Fehéroroszország 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
G: Vas 2, Nagy, Sebők, Galló illetve Platt, Gavrus

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Rajna – Wehrs, Szirányi – Sofron, Bartalis, Galló

Fehéroroszország: Lalande – Dyukov, Gotovets – Kostitsyn, Pavlovich, Kostitsyn

1. harmad:

1-5. perc: A fehéroroszok hozták el a korongot, ők vezetik az első támadást. A magyar harmadban zajlik a küzdelem az első percekben, az első lövést a fehéroroszok jegyzik. Beszorul a magyar válogatott, egyelőre nem tudjuk birtokolni a korongot. Rajna védi Dyukov távoli lövését. Galló próbálkozik egy szólóval, de szerelik. Sagerté az első magyar lövés, Lalande védett.

5-10. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzetét Kovyrshin hagyja ki, Rajna védett bravúrral. Nagy Gergő góljával megszerzi a vezetést a magyar válogatott! (1-0) Kóger passzolt Nagynak, aki a hosszúba lőtt, Lalande-nak esélye sem volt. Rajna mutat be bravúrokat, sőt Sofron indult meg egyedül, de elhagyta a korongot. Nagy Krisztián nyomult be az ellenfél harmadába, Lalande hárított bravúrral. Az első kiállított játékos Szirányi, Stepanovot akasztotta.

10-15. perc: Gotovets lő távolról, Rajna véd. Benk blokkol óriásit, egyelőre álljuk a rohamokat emberhátrányban, sőt Vas János megpattanó passzából újabb gólt szerzett a magyar csapat. (2-0) Ez Vas első gólja a vb-n. Nagy Gergő került helyzetbe, de nincs újabb gól. Eközben ismét emberhátrányba kerülünk, Galló ül le két percre. Sajnos egyből szépít a fehérorosz csapat a kiállítás után: Platt emelte be az üres kapuba a korongot. (2-1) Platt lőtt messziről, Rajna hárít. Újabb emberhátrány jön: Nagy Krisztiánt állították ki ezúttal. Platt megint közel a gólhoz, de Rajna véd közelről, egy percig vagyunk még létszámhátrányban. Kiegészül a magyar válogatott, továbbra is vezetünk.

15-20. perc: Pavlovich tette be a kapunk elé a pakkot, de hosszú volt az indítása. Veszélyes helyzetek nélkül zajlik egyelőre az első harmad végjátéka. Kóger lő éles szögből mellé. Lalande eddig két gólt kapott négy lövésből, finoman szólva sem magabiztos a fehérorosz kapus. Platt lőtt messziről, Rajnának ez nem jelenthetett gondot. Ismét magyar kiállítás 10 másodperccel a játékrész vége előtt, Sofron ül le. 2-1-es magyar vezetéssel ér véget az első harmad.

2. harmad

1-5. perc: Emberhátrányban kezdi a magyar válogatott a második harmadot. Kiegészülünk, Sofron a jégen ismét. Dyukov lőtt, de levágódik a blokkról a korong. Magosi lőhetett óriási gólhelyzetben, Lalande testtel hárított. Megkapjuk az első emberelőnyt: Kitarov ül le két percre. Bartalis tette vissza Dudásnak, aki messziről lőtt keményen. Megint Dudás lő, óriási a nyomás a fehérorosz kapun.

5-10. perc: Kiegészült az ellenfél, nem sikerült újabb gólt szereznünk. Kostitsyn lőtt jobb szélről mellé, Stapanov próbálkozása is veszélytelen. Egyenlít a fehérorosz csapat: Kovyrshin passzolt Gavrusnak, aki nem hibázott. (2-2) Szirányi lőtt messziről, majd ismét emberelőnybe kerülünk. Linglet gáncsolta Kógert. Vas János lőtt takarásból mellé. Gyorsan jár a korong, ezúttal Vas Márton lőtt a rövid sarok felé. Bartalis cselezgetett szépen, de nem tudta kapura tenni a pakkot. Kiegészültek a fehéroroszok, de továbbra is mi támadunk. Sebők Balázs góljával ismét vezet a magyar válogatott! Szirányi kiugratása után meglövi első gólját a vb-n. (3-2)

10-15. perc: Rajna véd óriási ziccert, sikerült felszabadítanunk. Kostitsyn tette be a kapunk elé a korongot, Rajna állja a sarat. A fehérorosz kapu előtt zajlik a játék, jól játszunk a második harmadban. Olyannyira, hogy megint kettővel vezetünk! (4-2) Galló jobbról húzott befelé és belövi a hosszúba a korongot. Kapust is cserél a fehérorosz csapat.

15-20. perc: Kostitsyn lőtt a blokkba, Wehrs volt jó helyen. Nagy helyzet nélkül egyelőre a harmad végjátéka. Óriási magyar helyzet maradt ki, majd Stas is elpuskázott egy ziccert a másik oldalon. Galló szerzett korongot, majd lőtt a kapusba. Emberelőnybe kerülünk, Dyukovot állítják ki a bírók. Bartalis parádés cseleket csinált, de kimaradt a helyzet. Komolyan vérzik a magyar játékos Yevenko ütött oda neki brutálisan, 2+2-t kapott a bíróktól. Öt a három ellen támadhatunk. Vas lőtt, de kijön a lövése a kapusról. 4-2-vel ér véget a második játékrész.

3. harmad:

1-5. perc: 53 másodpercig kettős emberelőnyben támadhat a magyar válogatott a harmad elején. Sarauer hozta el a bulit, majd próbálkozik a rövid saroknál, de nincs gól. Visszatérhetett az egyik fehérorosz játékos, Bartalis is újra a jégen. Dudás lő a blokkba, majd Nagy Gergő lő mellé. Kiegészültek a fehéroroszok, Kovyrshin lőtt Rajnába.

5-10. perc: Bartalis iramodott meg a bal szélen, Shinkevichet állítják ki a bírók. Vas lőtt jobbról Kovalról nem jött ki a korong. Dudás lőtt kapásból a bokkba, de ismét mi jöhetünk. Nagy Gergő próbálkozhatott nagy helyzetben, de Koval eszén nem tudott túljárni. Nem sikerült gólra váltanunk az emberelőnyt. Ebben a harmadban nem lőtt még kapura a fehérorosz csapat, pedig eltelt már nyolc perc. Kostitsyn lőtt, Rajnának ez csemege. Kicsit beszorulunk, de nincs komoly helyzet a kapunk előtt.

10-15. perc: Rajna parádézik a magyar kapuban, majd Koval is bravúrt mutat be a másik oldalon. Vas János cselezgetett a kapunk előtt, majd elvesztette a korongot, de nem lett belőle baj. Stabilan védekezik a magyar válogatott, nincs nagy fehérorosz helyzet.

15-20. perc: Nagy Gergő került lövőhelyzetbe, sajnos célt tévesztett. Sagert lövi el a korongot, majd Gallót ütik le, de nincs kiállítás. Három perc van még hátra a mérkőzésből, óriási siker kapujában a magyar válogatott. Kostitsyn lő távolról a blokkba. Másfél perccel a vége előtt lehozzák a kapust a fehéroroszok. Kiállítás lesz a magyar válogatottnál, Kóger akasztotta Stepanovot. Kostitsyn lőtt, Rajnáról nem jön ki a korong. Stepanov lövése vágódik le, már csak fél perc van hátra. 4 másodperccel a vége előtt újabb gólt szerzünk: Vas János talált be az üres kapuba. (5-2) Vége, a magyar válogatott 5-2-re nyert Fehéroroszország ellen.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.