Sport

Borkai Zsolt megfenyegette a MOB-tagokat

Furcsán indult a magyar sport legmagasabb szervezetének éves rendes közgyűlése. A csütörtökön 10 órára meghirdetett esemény nem volt határozatképes, lévén nem jelent meg a tisztelt tagság kellő százalékban.

Így Borkai Zsolt elnök egy órával későbbre újra összehívta, s akkor már létszámtól függetlenül tudott döntéseket hozni a tagság. A hivatalos részen 82 MOB-tag volt jelen.

Az elnök ezek után és még az első napirendi pont előtt jelezte: a következő alkalommal elő fogja terjeszteni, hogy aki kétszer egymás után nem jelenik meg közgyűlésen, az automatikusan elveszti tagságát.

Meglátjuk, az elnök viccnek szánta-e mondatát, vagy valóban lesz ilyen előterjesztés. Minden esetre tény, a MOB olyan szervezet, ahol a tagságnak még akkor is illik megjelennie a közgyűlésen, ha éppen nincs kardinális kérdés a napirendi pontok között.

Ilyen előzmények után a jelenlévő tagok egyhangúlag elfogadta a 2015-ös szakmai beszámolót, a könyvvizsgálói, illetve felügyelő bizottsági jelentést, valamint a 2018-as pjongcsangi téli olimpia felkészülés irányelveit és az idei, lillehammeri téli ifjúsági játékokról készült beszámolót is.

A határozathozatalok után elhangzott, hogy a riói olimpiai csapat ünnepélyes fogadalomtétele július 7-én lesz a Művészetek Palotájában.

A közgyűlés előtt:

  • A közgyűlésen meghívottként részt vett és a hivatalos rész előtt beszédet mondott Valter Pecly Moreira, Brazília budapesti nagykövete.
  • A jelenlévők megemlékeztek az olimpiai család közelmúltban elhunyt nagyjairól, így Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgóról, Paragi Ferenc korábbi világcsúcstartó gerelyhajítóról, Ordina Tibor sokszoros magyar bajnok, olimpikon atlétáról, Ferjáncz Attila örökös magyar bajnok, Eb-harmadik raliversenyzőről, Killik László kosárlabda mesteredzőről, Kaposvári Zsolt vívóról, nemzetközi bíróról, Kuszbel Ferencről, a BSE volt elnökéről.
  • Átadták a MOB Nők a sportban életműdíját Kiss Lenke olimpiai negyedik, magyar bajnok, kupagyőztes kosárlabdázónak, aki márciusban nem tudott ott lenni a hagyományos ünnepségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik