Sport

Murray doppingolással vádolta meg játékostársait

Boris Becker az ártatlanság vélelmét emlegeti, pedig korábban ő is vádaskodott.

Andy Murray a Mail on Sunday hasábjain azt találta mondani a hétvégén az ellenfeleit firtató kérdésre:

Olyan, mintha valahogy nem tudnának elfáradni. Gyanakodtam-e valakire? Igen, az ember hall dolgokat.

A kétszeres Grand Slam-győztes játékos korábban határozottan elítélte Maria Sharapovát, mikor az orosz teniszező januárban lebukott meldoniummal.

Murray szerint a sportágban nagyobb hangsúlyt kellene fekteteni a dopping elleni küzdelemre, elmondása szerint bőven van még hová fejlődni:

Kétségtelenül előrébb tartunk, mint pár évvel ezelőtt, tavaly például rengetegszer voltam doppingvizsgálaton, idén viszont eddig csak kétszer, pedig már több mint három hónap eltelt az évből.

A Laureus-díjjal frissen kitüntetett Novak Djokovic szerint:

Amíg a hatóságok nem prezentálnak bizonyítékokat, addig minden doppinggal vagy fogadási csalással kapcsolatos feltételezés pletyka marad. Egyébként nagyon jó kapcsolatot ápolok Andyvel, szerintem nem konkrét sportolókra gondolt.

Boris Becker, Djokovic edzője viszont már nem volt ennyire elnéző. Szerinte Murraynél “elmentek otthonról”, etikátlan dolog másokat alaptalanul doppingolással vádolni.

Egyrészt a 90-es évek nem mostanában voltak, másrészt Beckernek biztosan hiányos a hosszú távú memóriája. 1995-ben ugyanis éppen ő vádolta tiltott szerek használatával  Thomas Mustert, miután az osztrák legyőzte őt a Monte Carlo Masters döntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik