Sport

Babos Tímea elverte Wimbledon 2013-as döntősét

A magyar teniszező remekül kezdett Stuttgartban, a 759 000 dollár összdíjazású Porsche Tennis Grand Prix-n.

Babos Tímea pénteken a negyeddöntőben búcsúzott Katowicében, majd hirtelen ötlettől vezérelve hétfőn lépett pályára Stuttgartban, egy számára be nem tervezett versenyen. Rögtön az első fordulóban komoly ellenféllel kellett szembenéznie.

Sabine Lisicki 2012 májusában 12. is volt a WTA-világranglistán, 2013-ban, Wimbledonban döntőt játszott, és jelen állás szerint is nem sokkal Babos mögött az 50. helyen rangsorolt.

A német teniszező a hazai szurkolók nagy örömére Lisicki be is húzta első adogatását, ezt követően azonban a breakeké volt a főszerep. A 61 perces első szett hatalmas csatát hozott, melyből Babos jött ki győztesen, rövidítésben nyerte 7:6-ra az első játszmát.

A második szettet már magabiztosabban nyerte a magyar teniszező. 3:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, végül 6:3-mal fejezte be a mérkőzést.

„Természetesen nagyon örülök a mai győzelemnek! Úgy voltam, illetve vagyok ezzel a versennyel, hogy itt minden bónusz, hiszen nem volt 100 százalékig betervezve. Eddig keveset edzettem salakon, van mit javulnom. Ez a meccs ebben is segített. Nyertem, de nem játszottam tökéletesen. Láthattam, mi az, ami működik salakon és mi az, ami kevésbé. Ez életem első Porsche Tennis Grand Prix-je: szuper verseny, nagy élmény volt, hogy a Centerpályán játszhattam! Majdnem teltház volt, hiszen ma volt a megnyitó és hazai játékos volt az ellenfelem”

– nyilatkozta a mérkőzést követően a versenyzőnő saját honlapján.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart, 759 000 dollár, salak, női egyes,, 1.  forduló:

Babos Tímea-Sabine Lisicki (német) 7:6 (7-4), 6:3

A második fordulóban a 3. helyen kiemelt Garbine Muguruza lesz Babos ellenfele, aki ellen februárban is megmérkőzött a dohai kemény pályás versenyen. Akkor a spanyol hölgy győzött, itt az ideje visszavágni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik