Sport

Lindsey Vonn kalapácsos dühkitörésénél nincsen jobb

A világ legjobb alpesi síelője totálisan kiborult pénteken, miután az olaszországi La Thuile-ban rendezett lesikló versenyen kiesett.

A történet előzménye, hogy a pénteki, La Thuile-i lesikló világkupa futama alatt az egyik kanyarban leoldott Lindsey Vonn jobb léce.

Ettől lett annyira ideges az amerikai klasszis, hogy aztán egy kalapáccsal szétverte az általa okolt kötést. Íme.

Vonn ráadásul a videót feltette a Facebook-oldalára is, de gyorsan levette, lévén a szponzorok annyira nem vették ezt jó néven. Természetesen mások lemásolták és mindenhol terjed a hét másodperces dühkitörés.

„A csalódást keltő eredmény miatt lettem dühös. A kiesésben a Head Race Teamnek (a lécgyártó) semmilyen szerepe sincs. A Head lécei és kötései eddig is alapvető fontosságúak voltak a sikereimben. Igazság szerint még hálás is lehetek a kötésnek, mert ha nem oldódott volna le a lábamról, könnyen megsérülhettem volna. Bocsánatot kell kérjek a Hea-től a viselkedésemért”

– fogalmazott Vonn az eset utáni bocsánatkérő levelében. A magyar Miklós Edit a pénteki futamon 13. helyen ért célba, szombaton 8.-ként zárt, és ezzel biztosította helyét a a St. Moritzban március 16-án sorra kerülő vk-döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik