groupama aréna (Array)
Sport

Kártyások lepik el a Fradi-stadiont

24.hu
24.hu

2016. 02. 16. 16:25

A Groupama Aréna kongresszusi termeiben rendezik meg június 16. és 26. között az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságot.

A kontinens legnagyobb presztízsű válogatott versenyére várhatóan több mint 500 bridzselő érkezik majd Budapestre.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata emlékeztet rá, hogy a sportágban a csapat Eb-t a páros években tartják. Minden ország nyílt, női és szenior (60 év fölöttiek) kategóriában egy-egy négy-hat fős csapatot indíthat, ezeken kívül Budapesten női páros versenyszámot is rendeznek.

Magyarország – noha az 1937-as, első bridzs-világbajnokság helyszíne a budapesti Vigadó volt – először rendez kontinensviadalt.

A legutóbbi csapat Eb-n a magyar nyílt együttes a 12. helyen végzett 18 csapatos csoportjában, így nem jutott be a rájátszásba.

A számítások szerint a budapesti Eb megrendezéséhez magyar részről pontosan 52 munkatársra lesz szükség – ez éppen egy pakli francia kártya lapjainak száma -, így mindenki kódnevet fog kapni:

a főszervező a pikk ász lesz, a legkisebb részben közreműködő pedig a treff kettes.Az eseményhez kapcsolódóan a Magyar Bridzs Szövetség a Bridzsakadémiával együttműködve ingyenes kezdő bridzstanfolyamot indít a médiában dolgozók számára.

Kommentek

Debrecen, 2015. október 3.
Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Újpest FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. október 3-án.
MTI Fotó: Czeglédi ZsoltKét meccsre eltiltották az Újpest edzőjét
Ismét Messi-mezben forrósította a hangulatot Brazília feneke