Sport

Australian Openen: David Marrerót bundavád érte

Közvetlenül az Australian Open rajtja előtt kürtölte világgá a BBC és a BuzzFeed News, hogy topteniszezők is érintettek lehetnek a tenisz sportágat sújtó bundabotránynak.

Erre mi történik? A vegyes párosok első fordulójában az egyik online szerencsejáték társaság 13 órával a mérkőzés kezdetet előtt felfüggesztette a Lukasz Kubot/Andrea Hlavackova -Lara Arruabarrena Vecino/David Marrero (6-0, 6-3) meccsre történő fogadást, mert az átlagost jóval meghaladó kötés érkezett arra, hogy Marrero és Arruabarrena simán kikapnak.

A két játékos természetesen tagadja a bundázást. A 35 éves Marrero egyenesen azt állítja, hogy térdsérülés akadályozta a jobb játékban, ezért nem ment nekik. Ettől még a Pinnacle Sports fogadóiroda képviselője tényként közölte a New York Times kérdésére, a monitoring rendszerük kiszúrta, hogy a lengyel-cseh duó győzelmére 49 perc alatt 25 ezer dollár fogadás érkezett, holott a vegyes páros mérkőzésekre általánosságban náluk kevesebb, mint ezer dolláros fogadási tétel a szokványos.

“Észrevettük, hogy kis számú ember nagy összeggel fogadott. Mivel ezekre a mérkőzések meglehetősen kis tételekkel fogadnak, minden kirívó agresszív fogadási cselekményt relatív könnyű felismerni”

– fogalmazott Pinnacle szóvivője Marco Blume, majd hozzátette, az első hét 554 mérkőzése alatt eddig hasonló esettel nem találkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik