Sport

Kézi-Eb: újabb magyar vereség, pont nélkül megyünk a középdöntőbe

Esélyünk sem volt Dánia ellen. Apró szépségtapasz, hogy döntetlenre hoztuk a második félidőt.

Nem sikerült kijavítani az oroszok elleni bosszantó vereséget. A férfi kézilabda-válogatott nagyon sima meccsen, nyolc góllal kikapott Dániától a lengyelországi kontinenstorna csoportkörének utolsó fordulójában. A különbség már az első félidőben kialakult, Mikkel Hansen és társai könnyű gólokat dobva szereztek kényelmes előnyt.

Apró szépséghiba, hogy a második harminc percet sikerült döntetlenre hozni. Reális esélyünk nem volt az egyenlítésre. Egyik kapus sem nyújtott extra teljesítményt, Mikler és Bartucz és bemutatott néhány védést, de ez is kevés volt.

Az újabb vereség után biztossá vált, hogy harmadik helyen jutunk tovább a csoportból, de pontot nem viszünk magunkkal. A wroclawi középdöntőben Spanyolország, Németország és Svédország lesz az ellenfél.

Eredmény – Férfi kézilabda Európa-bajnokság, D csoport, 3. forduló

Dánia – Magyarország 30-22 (18-10)

II. félidő

26-30. PERC: Faluvéginél lépéshibát látnak, Mikler mutat be egy szép védést. Hornyák megkapta az újabb hetest, most ő is elrontotta. Összességében már a harmadik büntetőt hagytuk ki. Bodó lövését kirúgja Landin, de szabaddobás a mieinknek. Bodó szép előkészítés után bevarrja (29-21). Támadószabálytalanság a dán oldalon, Pásztor a szélről Landinba lő. Mikler véd egy szépet, Faluvégi kozmetikázik az eredményen (29-22). Damgaard még belövi a végén, nyolc góllal kikaptunk, 30-22-re.

21-25. PERC: Mikkel Hansen úgy is bedobja, hogy közben lökik, Schuch megy is ki két percre (26-19). Megint simán átrohannak rajtunk, Mortensen helyez a rövid sarokba (27-19). Az időkérés után Landin megint bemutat egy védést, náluk Christiansen újabb gólt szerez (28-19). Mortensen kiveszi Bodó kezéből a labdát. Mikler véd, de már befújták a szabaddobást. Nöddesbo megkapta beállósban, és bedobta, ahogy Schuch is (29-20).

16-20. PERC: Előbb Ancsin talált be, majd náluk Mensah Larsen (25-17). Megint Ancsin, nagy gólt ragasztott Landin kapujába (25-18). Mikler véd, majd Faluvégi jó labdaszerzése után Iváncsik eredményes (25-19). Passzívnál elveszik a dánoktól, Dzsamali belemegy a túloldalon. Bosszantó hiba.

11-15. PERC: Két gyors magyar gól, előbb Faluvégi, majd Nagy László (21-16). Persze rohannak ők is, Christiansen be is dobja (22-16). Eggert először a pályán, ha már ott van be is dobja a hetest (23-16). Ancsin ment be szépen, Landin védett, de hetes. Dzsamali állt oda, ki is hagyta. Hornyák ötöt bedobott egymás után, mégsem ő állt oda….Ők is tudnak hibázni, Mensah Larsen tüzelt mellé. Landin megint véd, Nöddesbo pedig hozzátesz még egyet (24-16).

6-10. PERC: A legutóbbi gól szerzője most szétforgácsolta a lécet. Már fent volt a bírók keze, amikor Bodó ellőtte, de Landin védeni tudott. Csak a szokásos, Mikkel Hansen legjobb meccsét játssza az Eb-n (21-13). A szélről sikerül betalálnunk (21-14). Ancsin belül állt, így hetes, Mikkel Hansen kihagyta.

1-5. PERC: Nagy László bejátszása után Bánhidi lőtt gólt, de nem adták be. Ugyanis befújtak egy hetest, Hornyák most is biztos kézzel értékesíti (18-11). A pontatlan dán támadás után újabb magyar hetes, Hornyák nagyon bevarrta a felsőbe (18-12). Mikkel Hansen egy szép csellel becsapta védőjét, majd megszerezte hetedik gólját (19-12). Bánhidi jól csinálta meg a zárást, Nagy Kornél pedig élt a lehetőséggel (19-13). Lőgyakorlat dán módra, ezúttal Mensah Larsen talált be (20-13).

Fotó: MTI
Fotó: MTI

I. félidő

26-30. PERC: Csak a szokásos, Mikkel Hansen mintha edzésen lenne (17-8). Ancsin kanyarodott fel a szélről, de fölé dobta. Végre egy védés, Bartucz tolta ki Lauge Schmidt lövését. Gazdag a szélről most nem rontja el, mint korábban a hetesnél (17-9). Elveszik tőlünk  labdát, Mensah Larsen pedig senkivel sem találkozik, ez így neki ujjgyakorlat (18-9). Bánhidi tartja a lelket a magyar csapatban (18-10). Időt kértek a dánok, Bartucz fölé tolja Mensah Larsen lövését, véget ért az első félidő.

1-25. PERC: Dzsamali lövése lejött a kapufáról, a kipattanó után Faluvégi szép egyéni teljesítmény után talál be (14-7). Nöddesbo üresen maradt, Mensah Larsen passza után pedig nem rontotta el (15-7). Szép magyar gól, Dujsebajev először tűnik elégedettnek valamivel (15-8). Jó magyar védekezés, a döcögős támadás után el is veszítjük a labdát. Mikkel Hansen simán felment, védővel sem találkozott, simán bedobta (16-8). Faluvégi bejátszását simán lefülelik, már az ötödik labdánkat adtuk el.

16-20. PERC: Bánhidi befordult, de Landin megint hárítani tudott. Sven Hansen senkitől sem zavartatva kanyarodott föl, közte nyolc (12-4). A beállós megint megkapta a labdát, sikerült kiharcolni egy újabb hetest. Hornyák megint biztos kézzel értékesíti (12-5). Már Bartucz a kapuban, de ő is csak a kapuból tudja kivenni a labdát Mikkel Hansen átlövése után (13-5). Újabb magyar büntető, Möller jött a kapuba, Hornyák azonnal felavatja (13-6). Nöddesbo bejött, és azonnal kiharcolt egy hetest, Mikkel Hansen pedig könyörtelen (14-6).

11-15. PERC: Megint megtalálták a beállóst, Toft Hansen megint nem hibázott (7-3). Ahogy mi is, de Bánhidi próbálkozását védi a kapus, és megint lerohannak minket (8-3). Bodó kidobja a pályáról, az újabb ziccert Mortensen használja ki könyörtelenül (9-3). Talant Dujsebajev időkérése után Nagy Kornél bombáját blokkolják le. Szépen végigjáratták, Christiansen pedig Mikler támaszkodó lába mellé lövi az újabb dán gólt (10-3). Bánhidi kapott egy jó bejátszást, ott a negyedik magyar gól (10-4). Nagy László ment ki két percre, azonnal kihasználják (11-4).

6-10. PERC: Hansen átlőtte a falat (4-1), Ancsin pedig a szélről a kapufára dobta a labdát. Sajnos néggyel mennek, Christiansen vitte be a szélről (5-1). Nagy Kornél volt szabálytalan a támadás közben, így a dánoké a labda. Hansen játszotta be a beállósnak, Toft Hansen pedig elpörgette Mikler lába mellett (6-1). Nagy Kornél első gólját szerzi a tornán, szépen átlőtte a dán falat (6-2). Mikler mutat be egy védést, Bodó lövése pedig átcsúszik Landin lábai között (6-3).

1-5. PERC: A dánok kezdték a mérkőzést, az első lövésből Mikkel Hansen talált be (1-0). Ancsin próbálkozása Landin kezében kötött ki, de meglökték, így szabaddobással jövünk. Beállósunk, Bánhidi harcolt ki hetest, Hornyák pimaszul belőtte (1-1). Mikler védte Hansen lövését, ki a kipattanót Henrik Toft Hansen ütötte be (2-1). Rossz passz után dán lerohanás, Mortensen pedig befejezte (3-1). A második hetesünk kimaradt, Gazdag pattintott a kapufára.

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan következnek a himnuszok a gdanski ERGO Arénában. A csoport másik mérkőzésén Oroszország 28-21-re győzött Montenegró ellen.

Előzetes:

A férfi kézilabda-válogatott a Montenegró elleni győzelemmel kezdte a lengyelországi Európa-bajnokságot. Sajnos a második mérkőzés nem sikerült jól, Oroszország ellen egy góllal kikapott a nemzeti együttes. A szbornaja elleni verség azért is fájó, mert a válogatott rengeteg hibával játszott, viszont így is csak egy góllal maradt alul.

A szerdai ellenfél minden kétséget kizárólag a D-jelű négyes legerősebb csapata. Dánia ha nem is könnyen, de mindkét összecsapását behúzta a kontinenstornán. A mérkőzés azt is eldönti, hogy a Dujsebajev-csapat hányadik helyen végez a kvartettben. Amennyiben kikapunk, akkor harmadik helyen végzünk, és nem viszünk pontot a középdöntőbe. Amennyiben négy gólnál kevesebbel győzünk, akkor a csoport második helyén zárunk, és két pontot viszünk magunkkal.

Viszont egy négy, vagy annál nagyobb különbségű magyar siker a csoportelsőséget jelentené. Ebben az esetben négy ponttal kerülhetünk be a középdöntőbe. Akkor pedig jó helyzetbe kerülhetünk az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel szempontjából.

A férfi kézilabda-válogatott kerete

Kapusok: MIKLER Roland (MVM Veszprém), BARTUCZ László (Csurgói KK)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Csurgói KK), PÁSZTOR Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (MOL-Pick Szeged), NAGY László (MVM Veszprém)
Irányítók: FALUVÉGI Rudolf (Csurgói KK), NAGY Kornél (Dunkerque, francia)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Balatonfüred), SCHUCH Timuzsin (MVM Veszprém), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), BORSOS Tamás (Ceglédi KKSE), Iman JAMALI (IFK Kristianstad, svéd)
Balszélsők: GAZDAG Tibor (Csurgói KK), IVÁNCSIK Gergő (MVM Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik