Sport

Vízilabda-Eb: újabb tréningen van túl a magyar csapat

Bíró Attila, a női pólóválogatott szövetségi kapitánya szerint bár az Európa-bajnokságon vagyunk, a portugálok elleni mérkőzés színvonala csak egy közepesnél gyengébb edzésnek felelt meg.

Mint arról korábban hírt adtunk, hazánk női vízilabda együttese ismét nagy arányú, 25–0-s győzelmet aratott. Szombaton Portugália tetszelgett az áldozati bárány szerepében a kontinenstornán. Bíró Attila úgy fogalmazott a mérkőzés után, nem egyszerű feladat felpörgetni a lányokat egy ilyen színvonalt képviselő ellenféllel szemben, ám a tanítványai szinte maradéktalanul teljesítették az edzői stáb kérését.

Az első kettő, valamint az utolsó negyedben teljes mértékben betartották az előzetesen megbeszélteket a lányok, bár a harmadik etapban némi dekoncentráltságot véltem felfedezni, mert kevesebb gólt lőttünk. Ezzel együtt egy szavam nem lehet. A koncentráció magas fokon tartása volt a cél, hogy az utolsó passzok és lövések olyanok legyenek, mintha egy komolyabb riválissal csapnánk össze a vízben

– mesélte a szakvezető a 24.hu-nak.

Hozzáfűzte, különböző taktikai elemek gyakorlása ilyenkor hagy némi kívánni valót maga után.

Talán a hat a hat elleni, vagy esetleg a komplett védekezésünket csiszolhattuk, azonban a portugál válogatott ellen ez sem mondható sikernek.

Keszthelyi Ritáék legközelebb hétfőn, 17 óra 15 perckor ugranak a belgrádi Kombank Aréna medencéjébe az oroszok legjobbjai ellen.

Az oroszok hasonló stílusban játszanak, mint a hollandok. Egyszerre több játékossal, folyamatosan mennek be a center pozícióba, ezeket semlegesítenünk kell. Emellett mozgékony, úgymond oroszos vízilabdát játszanak, nagyon jól fordulnak, jobban mint az Oranje. Ezzel szemben talán picit több sebezhető pontjuk van

– jellemezte a szbornajai alakulatot a játékosként két alkalommal is világbajnokságot nyerő magyar kapitány.

Dzsubák Tamás, Belgrád

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik