Sport

Portugália – Magyarország 0-25

A törökök elleni nagyarányú győzelem után ismét gálázott a női pólóválogatott.

A Törökország elleni összecsapást követően ismét egy komolytalan mérkőzést játszott a női vízilabda-válogatott a belgrádi kontinenstornán. A nemzeti együttes ez első nyolc percben kilenc gólt szerzett Portugália ellen, a folytatásban is akkor szereztek gólt a lányok, amikor akartak.

A portugálok játékáról sok mindent elmond, hogy összesen háromszor lőttek kapura. Kétszer az első félidőben Gangl Edina, a másodikban egyszer pedig Kasó Orsolya védett. Szinte gyakorolni sem lehetett ezen a mérkőzésen, hiszen támadásban és védekezésben is nagyon gyenge volt az ellenfél.

A győzelemnél talán még az is fontosabb, hogy senki sem sérült meg a mérkőzésen. A válogatott utolsó csoportmeccse ennél sokkal nehezebb lesz, ugyanis Oroszország lesz az ellenfél hétfőn. Azt még nem lehet tudni, hogy a csoport hányadik helyen végez a válogatott, ugyanis szombat délután a szbornaja még Hollandia ellen is játszik.

Eredmény – Női vízilabda Európa-bajnokság, 4.forduló

Portugália – Magyarország 0-25 (0-9, 0-6, 0-4, 0-6)

IV. negyed

5-8. PERC: Az ellenfélnek esélye sincs a gólszerzésre, lövőhelyzetbe is szökőévente egyszer jutnak el. Nem úgy mint mi, Kisteleki Hanna növeli góljainak számat (0-22). Újfent labdát szereztünk, Czigány Dóra pedig átlőtte a portugálok “védelmét” (0-23). Czigány megint is távoli bombával vetette észtre magát (0-24). A végére még kaptak egy fórt, itt már eljutottak lövésig, de kaput nem találtak. Ott a huszonötödik, Antal Dóra szerezte (0-25). Elszórakoztunk egy helyzetet, majd az utolsó támadásunk a kapufán csattant, de így is megerőltetés nélkül győztünk.

1-4. PERC: Nagyon simán elhoztuk a labdát, a portugálok gyakorlatilag nem is úsztak érte. Kisteleki Hanna maradt teljesen üresen, és köszönte szépen újabb gólt szerzett (0-20). Hoppá, eljutott a labda a magyar kapuig, de Kasó bemutatta ez első védését. A végletekig kijátszottuk, az üresen maradt Illés Anna pedig belőtte (0-21).

III. negyed

5-8. PERC: Egy megúszás után Csabai Dóra kapta a hosszú oldalon, majd gyönyörű mozdulattal lőtt a kapuba (0-17).  Bujka már a negyedik gólját szerzi , a szép csavart nem védhette Sousa (0-18). Bujka most két helyzetet is kihagyott, majd kiállítják. Bár ez legyen a legnagyobb gondunk ez egész tornán. Lövőhelyzetbe kerültek a portugálok, de a blokkban elhalt a labda. Ott a tizenkilencedik, Szűcs Gabriella megszerzi harmadik gólját is (0-19).

1-4. PERC: Sok mindent elmond a mérkőzésről, hogy a lányok a szünetben is a vízben voltak, és gyakoroltak különböző variációkat. Az első portugál támadás újfent kimaradt, majd Bujka ellen kontrát ítél a máltai bíró. Bujkával szemben szabálytalankodtak, a megítélt ötméterest pedig a sértett értékesítette (0-16). A centerünk két méteren belül volt, így elvették a labdát. Már Kasó Orsolya a kapuban, de védenie neki sem kell.

II. negyed

5-8. PERC: Egy jó portugál ejtés, de a kapufa véd Gangl helyett. A portugál kapus védett egyet Tóth húzása után, de Garda Krisztina bombáját nem tudja hatástalanítani (0-13). Bejuttattuk a centernek, Tóth Ildikó pedig szép csavarral újabb gólt szerzett. Kisteleki Hanna megúszott, és a hosszúba lőtt (0-15). Itt is, ott is kimaradt egy emberelőny, majd megint védeni tudott Sousa. Újabb fórt puskázott el az ellenfél, mi pedig nem tudtuk belőni a tizenhatodikat.

1-4. PERC: A második negyed elején is elhoztuk a labdát. Czigány Dórát kiállították, de a portugálok azonnal eladták a labdát. Sousa a harmadik védését mutatta be, eddig ő a luzitánok legjobbja. Tóth Ildikó becsapta emberét, majd gyönyörű mozdulattal ejtette át a kapus (0-10). Megint fórban a portugálok, de a bírók azonnal elvették tőlük. Czigány Dóra is megszerzi első gólját, akárcsak Illés Anna (0-12).

I. negyed

5-8. PERC: A portugálok teljesen hatástalanok támadásban, Antal Dóra pedig már az ötödik magyar gólt szerzi (0-5). Mit sem ért a portugál edző időkérése, ráadásul Matost cserével végleg kiállították. Kaptunk egy emberelőnyt, amelyet Keszthelyi Rita gyorsan ki is használt. Bujka Barbara most be tudott fordulni, és könyörtelen volt (0-7). Megint Bujka, a center megúszott, majd addig várt amíg a kapus elsüllyedt (0-8). Hoppá, egy portugál kísérlet, amelynek során a kapu felé ment a labda, de csak felé…Védett a portugál kapus!!! Kisteleki hagyta ott emberét, de lövését hatástalanította a hálóőr. Megint fórban játszhattunk, Keszthelyi ezt újfent kihasználta (0-9).

1-4. PERC: Ahogyan az várható volt, hatalmas fölénnyel kezdjük a mérkőzést. Másfél perc alatt már három gólt szereztünk, Előbb Takács Orsolya talált be, majd Szűcs Gabriella duplázott. Egy támadást elpuskáztunk, de utána Kisteleki Hanna volt eredményes (0-4).

Előzetes:

A női vízilabda-válogatott a negyedik mérkőzésére készül a belgrádi Európa-bajnokságon. A hollandoktól elszenvedett csúfos vereség után sikerült nyerni Görögország, majd a nagyon gyenge játékerőt képviselő Törökország ellen. Bíró Attila csapatára szombat délelőtt sem vár nehéz ellenfél, a szintén nagyon gyenge Portugáliával játszanak a lányok.

A mérkőzés legfőbb célja, hogy senki se sérüljön meg az oroszok elleni hétfő rangadó előtt. Ott fog eldőlni, hogy a nemzeti együttes hányadik helyen jut tovább a csoportból.

A női vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik