Sport

Edzőváltás Fehérváron

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapat honlapján közölte, hogy a vezetőség csütörtökön felbontotta Rob Pallin vezetőedző szerződését. A klub már az utódot is megtalálta: a finn Hannu Järvenpää irányítja az együttes a szezon hátralévő részében.

„A lépésünk azért következett be, mert a csapat teljesítményében vannak tartalékok. Az eddigi szereplés a menedzsment, az edzők és a játékosok közös felelőssége. Rob Pallin kiváló munkát végzett Fehérváron, az idei szezonban sok körülmény nehezítette az eredményes szereplést. Ugyanakkor úgy látjuk, új impulzusokra van szükség az alap- és középszakasz, valamint a rájátszás mérkőzéseire. Bízunk benne, hogy az új mesterrel sikerül elérnünk célunkat, a rájátszásba kerülést”  – indokolta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub menedzsmentjének döntését.

Rob Pallin a 2013/14-es szezon előtt érkezett Székesfehérvárra Marty Raymond segítőjeként, majd a kanadai szakember távozása után vette át a csapatot. Az amerikai szakember irányításával 94 EBEL-mérkőzést vívott a Fehérvár AV19 (nem számítva a rájátszást), ezek közül 49 győzelemmel, 45 pedig vereséggel zárult. Az amerikai szakember ezzel a második legtöbb EBEL-mérkőzésen irányította a Fehérvár AV19-et, a 102 találkozón szintén 49 győzelmet elérő Kevin Primeau után.

Utódja, az 52 éves Järvenpää játékosként három szezont húzott le az NHL-ben, míg a finn válogatottat öt világbajnokságon és egy olimpián képviselte. 2003 óta edzősködik, az EBEL-ben trenírozta az Olimpija Ljubljana és a Villach együttesét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik