Sport

Férfi kézi Eb: sérülés miatt kihagyja a tornát a veszprémi szélső

Gulyás Péter (gulyás péter, )
Gulyás Péter (gulyás péter, )
Nem utazhat Lengyelországba a rutinos Gulyás Péter.

Kecskeméten készül a január 15-én kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságra a férfi kézilabda-válogatott. Az edzőtábor hétvégén, a szerbek elleni két tesztmeccsel zárul. Sajnos egy játékost elveszített a nemzeti csapat, Gulyás Péter talpsérülése nem jött rendbe, így rá nem számíthat Talant Dujsabajev szövetségi kapitány – írja a Nemzeti Sport.

A veszprémi szélső így nyilatkozott a sportnapilapnak:

Nem gyógyult meg a talpsérülésem, ezért nem tudom vállalni a felkészülést és az Eb-t sem. Nagyon bánt, hogy nem jöttem rendbe, és ki kell hagynom a válogatott szempontjából sorsdöntő tornát. A rehabilitációt Veszprémben folytatom, remélem, a következő megméretésen csatlakozhatok a válogatotthoz.

A válogatott a lengyelországi seregszemlén a D-jelű négyesbe került. Sorrendben Montenegró (január 16.), Oroszország (január 18.), és Dánia (január 20.) lesz a mieink ellenfele. A csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahová mindegyik válogatott magával viszi a csoportban szerzett pontokat (kivéve a negyedik helyen végző csapat ellen szerzett egységet, mert az a szabályok szerint kiesik).

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik