Sport

A szkopjei katlanban vett győztes BL-rajtot a Győr

Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a macedón Vardar Szkopje otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában.

A Győrt az előző idény negyeddöntőjében a Vardar búcsúztatta. Félelmetes hangulattal találta magát szembe a magyar csapat, ennek ellenére bátran kezdett. Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Győr, és ezt sokáig őrizte. A 15. percben 5-8-nál időt kértek a hazaiak, de továbbra sem tudták feltörni a győri védelmet. Heidi Löke nagyon élt a támadófalban, sorra dobta a gólokat, így aztán nem volt meglepő a magyar csapat szünetbeli vezetése. A győrieknek gondot jelentett, hogy Kari Aalvik Grimsbö ujjsérülés miatt kiesett, így Kiss Éva állt a kapuba.

A második félidő elején tovább nőtt a különbség, a 39. percben, 14-19-nél időt kért a Vardar. Hiába: az Audi csak robogott tovább, esélyt sem adva a Szkopjének a pontszerzésre. Az addig pokoli hangulat is alább hagyott, ezen az estén annyival jobbak voltak a vendégek. A hajrában Eduarda Amorim kapott piros lapot felugró játékos meglökéséért. A meccs utolsó három gólját a hazaiak lőtték.

A 2013-as és 2014-es BL-győztes Győr áprilisban több kulcsjátékosa nélkül simán kikapott a macedón fővárosban, most viszont hengerelt, pedig a szülése után visszatérő Görbicz Anita most csak a cserepadon ült.

“Fantasztikus csapatmunkát produkáltunk, ebben a meccsben benne volt az összes eddigi munkánk, és nagyon boldogok voltunk, hogy határozottan sikerült venni az első akadályt. Ilyen nagy arányú győzelemre azért nem számítottunk, csak kemény csatára, és ez így is történt. A védekezésünk volt az alapja mindennek, ezzel talán meg is leptük őket, és ez önbizalmat adott a támadójátéknál is. A Vardartól pedig elvettük ugyanezt az önbizalmat, azt láttuk rajtuk, hogy meglepődtek a határozott kilépéseinknél. Ma nagyon együtt voltunk, az összes felállásunk jól teljesített, bárki a pályára lépett, tudott hozzáadni. Bízunk benne, hogy a papírformának megfelelően a legerősebb ellenfélen vagyunk túl” – mondta Kovacsics Anikó a gyorietokc.hu-nak.

Az “erődemonstrációt” tartó Győr jövő vasárnap a dán Midtjylland csapatát fogadja.

Eredmény – női kézilabda BL, 1. forduló, C csoport

Vardar Szkopje (macedón)-Győri Audi ETO KC 22-27 (10-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik