Sport

Első magyar játékosként világbajnoki induló Babos Tímea

A magyar játékos pályára léphet a WTA év végi páros-világbajnokságán, Szingapúrban.

A 2015-ös világbajnokságon az idei pontverseny nyolc legjobb párosa vehet részt, Timi és társa, Kristina Mladenovic az ötödik helyen áll.

A magyar-francia kettős tavaly februárban Párizsban már döntős volt a fedett pályás WTA-versenyen. Timi és Kristina nem sokkal a wimbledoni szereplés előtt döntött a folyamatos közös indulás mellett. Az angliai Grand Slam-versenyen döntős volt a duó, majd ugyancsak eljutott a végjátékig Cincinnatiben és a szezon végén Limoges-ban.

„Azt a pillanatot vártam napok óta, hogy hivatalossá tegyék a szereplésünket a világbajnokságra! Nagyon boldog vagyok, hatalmas hír! Párosra egyértelműen ezt a célt tűztük ki magunk elé az év elején. Kvalifikálni akartuk magunkat a szingapúri vb-re. Ugyan nem Grand Slam-győzelemmel jutottunk ki, de szép sikereket értünk el Kristinával” – olvasható a teniszező nyilatkozata a babostimea.hu-n.

Hozzátette, francia partnere sem játszott még soha a világbajnokságon, így természetesen mindketten nagyon boldogok.

Magyar játékos sem játszott még soha vb-n, én lehetek az első. Ez nagyon megtisztelő és motiváló! Köszi Mindenkinek, aki drukkolt Nekem, aki támogatott!!! Köszönöm Thomasnak, a Családomnak, minden hozzám közel álló embernek. És persze Nektek, Szurkolóimnak is!”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik