Sport

Babos Tímea: Még mindig hullámzó a teljesítményem, de összességében jó úton haladok

A női teniszezők legfrissebb világranglistáján 75. helyen álló magyar játékos minden vágya, hogy egyszer Grand Slam-győzelemnek örülhessen.

Közeledik az év vége, hogyan értékeled az elmúlt szezont?

Jóval pozitívabb volt, mint a korábbiak. Sok meccset sikerült nyernem, egyéniben és párosban is előreléptem a ranglistán. Valóban azt érzem, fejlődött a játékom. Hosszú idő után újra döntőt játszottam egyesben is WTA-versenyen. Párosban több tornát nyertünk, és remélem, hogy kvalifikáljuk magunkat a szingapúri világbajnokságra. Ez még egyik magyar játékosnak sem sikerült.

Párospartnereddel, Kristina Mladenoviccsal milyen a kapcsolatod? Nehéz összeegyeztetni a versenyeiteket?  

Nincs könnyű dolgunk a program összeállításában, hiszen nagy a különbség az egyéni és a páros ranglista-helyezésem között. Mivel az egyénit tartom fontosabbnak, ezért néhány párosversenyt hanyagolni kellett az év során. Kikivel jó barátságban vagyunk, ez rengeteget számít a közös céljaink elérésében.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Nemrégiben karriered egyik legnagyobb bravúrját arattad, amikor legyőzted Samantha Stosurt. Mit jelentett ez számodra?

Nagyon boldog voltam, az ilyen sikerekből tudok igazán erőt meríteni. Az elmúlt időszakban többször győztem jó játékosok ellen, mint karrierem korábbi szakaszában összesen. Pennetta és Vinci játszották a US Open döntőjét, az elmúlt hónapokban mindkettőjük ellen győztesen hagytam el a pályát. Még mindig hullámzó a teljesítményem, de összességében jó úton haladok.

A magyar származású Konta Johanna rég nem látott sikert ért el brit teniszezőként az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Pár évvel ezelőtt még jó barátnőként emlegettétek egymást, ez a mái napig így van?  

Igen, csak sajnos keveset találkozunk. A US Open előtt nem állt túl jól a ranglistán, így ritkán indultunk ugyanazon a versenyen. De ha láttuk egymást, akkor mindig jót beszélgettünk.

A szakmai stáb, a családtagok és barátok, közeli ismerősök mellett milyen „külső” támogatás segíti a pályafutásodat?

Sokat számít, hogy több jelentős cég is segíti a karrieremet. A MOL-lal már 2008 óta kapcsolatban vagyunk. Hét évvel ezelőtt kerültem az Új Európa Alapítvány MOL Tehetségtámogató Programjába, 2011 óta pedig a MOL profi szponzoráltjai közé tartozom. Remélem, hogy még sok szép sikert ünnepelhetünk közösen.

Dubaj, 2015. február 15. Babos Tímea adogat a korábbi világelsõ szerb Jelena Jankovic elleni játszma közben a dubaji nõi tenisztorna elsõ fordulójában 2015. február 15-én. Jankovic 6:3, 4:6, 6:1 arányban gyõzött.  (MTI/AP/Kamran Dzsebreili)
Fotó: MTI

Mire emlékszel vissza legszívesebben eddigi karrieredből?  

Rengeteg dolog eszembe jut, amikor ezt a kérdést teszik fel nekem. Az első WTA-győzelem, az U16-os Európa-bajnokság megnyerése, a wimbledoni döntők és elődöntők, vagy éppen a Serena Williams elleni meccs a wimbledoni centerpályán. Nehéz ezek közül választani, mivel alapjában véve imádom, amit csinálok. Hétről-hétre elképesztő élményekkel gazdagodok.

Mi lenne az az eredmény, amivel visszavonulásodkor elégedett lennél? Mi a végső cél?  

Minden teniszező álma a Grand Slam-győzelem. Fontos magasra tenni a lécet, mert anélkül nem lehet elérni a maximumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik