Sport

Kilencgólos meccsen kapott ki a Fehérvár

A Vienna Capitals izgalmas mérkőzésen győzte le 5-4-re a Fehérvár AV19-et az osztrák bázisú jégkorong-bajnokságban. A magyar csapat háromszor is vezetett a találkozó során.

A bécsi szurkolók minden bizonnyal nem hittek a szemüknek az első harmadban, ugyanis míg a hazaiak 16-szor vették célba a kaput, addig a székesfehérváriak mindössze négyszer, mégis 1-1 volt az állás húsz perc játék után – ráadásul a magyar csapat vezetett. Kicsit a hangulat is feszült volt a jégen, így egy kisebb tömegjelenettel zárult a játékrész.

A második harmadban újabb két alkalommal szerzett vezetést a Volán, de előbb Francis, majd Kovács góljára érkezett a hazai válasz. Sőt, az etap utolsó percében Hartl pofozott be egy kipattanót, így először a meccsen vezetéshez jutott a Capitals.

Lendületbe jöttek a hazaiak, majd egy újabb emberelőnyt váltottak gólra a 47. percben, így először a mérkőzés során két találattal vezetett az egyik fél. Connolly volt az, aki felélesztette a fehérvári reményeket, ám több fordulat már nem volt a mérkőzésben, a bécsiek 5-4-re nyertek. Ez volt a Fehérvár AV19 második veresége a szezonban.

Eredmény – EBEL, 5. forduló

Vienna Capitals – Fehérvár AV19 5-4 (1-1, 3-2, 1-1)
a fehérvári gólszerzők:
Sikorcin (14.), Francis (27.), Kovács Cs. (29.), Conolly (51.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik