Sport

Djokovic heroikus küzdelemben győzte le Federert

A szerb teniszező négy szettben nyerte meg a US Open döntőjét.

Ugyan magyar idő szerint este tíz órára volt kiírva a US Open férfi egyesének döntője, a szemerkélő eső miatt csúszott kicsit – három órát – a találkozó. Ugyanakkor, akik csúcsteniszre vágytak, megkapták, amit akartak, szerencsére elnapolni ugyanis nem kellett a mérkőzést.

A 34 éves Roger Federer szenzációs játékkal jutott el a döntőbe, ám ugyanez történt idén Wimbledonban is, és ott végül Novak Djokovic állta útját. A szerb játékos 42 perc játék után került szettelőnybe és ezen a US Openen ez volt az első alkalom, hogy a svájci elveszített egy játszmát. Federer nem is hagyta annyiban a dolgot, a bő egyórás második felvonásban 7-5-re nyert, ezzel egyenlített a szettek tekintetében.

A harmadik játszma kísértetiesen hasonlított az elsőre, Djokovic kétszer is elvette ellenfele adogatását, így mondhatni karnyújtásnyira került a végső győzelemtől. A negyedik felvonásban aztán bebizonyította, jelenleg miért ő a világelső: ellenállhatatlanul játszott végig. 5-2-re is vezetett már, Federer innen tudta – az amerikai közönség legnagyobb örömére – szorossá tenni a végét, de Djokovic másodjára már sikeresen adogatott a meccs megnyeréséért. Ez volt a 42. egymás elleni mérkőzésük, 21-21 az állás.

Novak Djokovic idén szenzációs formát mutatott, az Australian Open és Wimbledon után a US Open a harmadik Grand Slam-torna, amit 2015-ben megnyert, míg a Roland Garroson döntős volt. Összesen 10 GS-diadalnál jár, a rekorder ebben a mutatóban Federer 17 major torna elsőséggel.

Eredmény – US Open, döntő

Djokovic (szerb, 1.)-Federer (svájci, 2.) 6-4, 5-7, 6-4, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik