Sport

Megvan az első magyar egyéni döntős a US Open történetében

Jövő héten világelső lesz Gálfi Dalma, előtte azonban még van egy nagyon fontos meccse, élete első egyéni Grand Slam döntője! Stollár Fannynak nem sikerült a döntőbe kerülés.

Sosem volt még magyar egyéni döntős a US Open történetében, elődöntőben is csak ketten jártak, Kapros Anikó 2000-ben és Bardóczky Kornél 1996-ban, és sosem volt még két magyar játékos elődöntőben Grand Slam versenyen – írja a huntennis.hu.

Az idei US Openen mindkettő sikerült Stollár Fanny és Gálfi Dalma jóvoltából. A két lány a junioroknál szombaton a 11-es pályán egymás után játszotta az elődöntőt, a teljesen magyar döntő azonban nem sikerült.

Előbb Gálfi küzdött meg az amerikai Di Lorenzoval, és két igen szoros szettben győzte le a hazai közönség előtt teniszező ellenfelét.

Ezt követően a 11. kiemelt Stollár Fannyn volt a sor, aki az ellen az amerikai Kenin ellen lépett pályára, akit még sosem tudott legyőzni. Bár a magyar játékos mindkét játszmában breakelőnybe tudott kerülni, riválisa fölé kerekedett és búcsúztatta honfitársunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik