Sport

Drámai meccsen bukott el az MVM Veszprém

Hosszabbítás után a Füchse Berlin nyerte a nem hivatalos klubvilágbajnokságot Katarban.

Magyar idő szerint csütörtök este rendezték a kézilabdázok nem hivatalos klubvilágbajnokságának számító Super Globe elnevezésű torna döntőjét a katari Dohában. Az MVM Veszprém könnyed játékkal jutott túl az ausztrál Sydney University csapatán, míg a Füchse Berlin kisebb meglepetésre diadalmaskodott a Barcelona ellen.

A finálé első félidejében fej-fej mellett haladt a két csapat. A berliniek sok gólt szereztek lerohanásból, míg a kapujukban Stochl kiváló napot fogott ki. A magyar csapat hálóőreire sem lehetett panasz, Mikler és Alilovic is sokat hozzá tudott tenni. Az első 30 perc után kettővel vezettek a németek.

Carlos Ortega (Array)
Fotó: MTI/EPA

A második játékrész remekül kezdődött, az első négy percben három gólt is szerzett a veszprémi gárda. Rögtön utána hárommal válaszoltak a Rókák is, egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. A kapusok ebben a félidőben is parádéztak, mindkét oldalon bemutattak nagy védéseket.

Az utolsó 15 percre fordulva átvette a vezetést Carlos Ortega csapata, de a Füchse válasza nem váratott sokat magára. Az utolsó öt percben még visszavette a vezetést az EHF Kupa győztese, szerencsére rögtön jött az egyenlítés.

A végjátékban, 24-24-nél Alilovic óriási bravúrt mutatott be Nenadic ziccerénél, majd Nagy László is rontott. Az utolsó támadás a berlinieké volt, azonban Wiede bombája kettétörte a lécet. Jöhetett a hosszabbítás.

Két gyors góllal indított a Veszprém, de a kétszer öt perces ráadás első felének utolsó másodperceiben egyenlített a Füchse Berlin. A fordulás után Alilovic-bravúr és veszprémi belemenés következett, Tönnesen két góljával pedig minden eldőlt.

Eredmény – Super Globe, döntő

Füchse Berlin – MVM Veszprém 28-27 (15-13) – hosszabbítás után

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik