Sport

Hanga Ádám a San Antonio Spurshöz utazik

Hanga Ádám (Array)
Hanga Ádám (Array)

Jó alkalom nyílik a személyes ismerkedésre is a hétvégi edzőtáborban.

Csapata, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria hozzájárult, így Hanga Ádám a hétvégén rövid edzőtáborozásra az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurshöz utazik.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy újra a Spursnél tölthetek néhány napot! Holnap indulok Texasba! Nagyon várom már!” – írta pénteken Facebook-oldalán a magyar játékos.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A kosaras hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elsősorban a személyes ismerkedés miatt szeretne részt venni a játékjogát 2011-ben lefoglaló texasiak négynapos mini-campjén.

„A meccsek statisztikája egy dolog, a Spursnél emellett az is fontos, hogy jobban megismerjenek emberileg. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ősztől az NBA-ben játszom. A reális cél az, hogy heti két meccsem legyen Európában, lehetőleg euroligás csapatnál” – mondta akkor a 26 éves Hanga.

Az olasz Avellinótól a spanyol bajnoki hajrában a Vitoriához visszatért Hanga euroligás együttesben szeretné folytatni a pályafutását. Mivel a spanyol klubnak új sportigazgatója és vezetőedzője van, csak néhány hét múlva derül ki, hogy számolnak-e a magyar légióssal, vagy ismét kölcsönadják, hiszen 2017. június 30-ig szól a szerződése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik