Sport

Világhírű lett a sportszerű magyar dzsúdós

Csoknyai László (Array)
Csoknyai László (Array)

Csoknyai László rengeteg rajongót szerzett magának.

Csoknyai László a múlt hétvégén bronzérmes lett a Kolozsváron rendezett European Judo Open olimpiai kvalifikációs versenyen. A magyar dzsúdós nemcsak teljesítményével, hanem sportemberi tettével is felhívta magára a figyelmet – írja a Total Damage blog.

Történt, hogy a bronzmérkőzésen ellenfele, a brit Max Stewart Csoknyai egyik támadása után nagyon szerencsétlenül ért földet, megsérült a bokája, olyannyira, hogy rá sem bírt állni. A magyar sportoló ekkor felkapta riválisát és levitte a szőnyegről, hogy el tudják látni, majd a búcsúmeghajlásról sem feledkezett meg.

Great Sportsmanship from LÁSZLÓ CSOKNYAI

HUGE RESPECTWhat a great display of sportsmanship from LÁSZLÓ CSOKNYAI of Hungary at the European Judo Open in Cluj-Napoca this weekend. Get well soon Max!THIS IS JUDO !

Posted by Swiss Judo on 2015. június 2.

Számos oldalon foglalkoztak az üggyel, a svájci szövetség egy videót is kitett a Facebook-oldalára, ami több mint 180 ezres megtekintésnél és bő 3400 lájknál jár.

„Nem gondoltam volna, hogy ez történik! Már csak azért sem, mert úgy tapasztaltam, hogy minden judos ilyen! Ellenfelek vagyunk a szőnyegen, de nem ellenségek, hanem sokkal inkább barátok! Szerintem ezt értem is megtették volna fordított helyzetben” – írta a Facebookon Csoknyai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik