Sport

Felfüggesztették az olimpiai bajnokot

Cseh Lászlónak nem kell tartania a jövő évi világbajnokságon Michael Phelpstől, mert az amerikai úszószövetség a hat hónapos büntetésen túl a jövő évi világbajnokságtól is visszaléptette.

Hétfőn, 2015. március 6-ig felfüggesztette Michael Phelps versenyzési jogát az amerikai úszószövetség, továbbá halmazati büntetésként visszaléptette a jövő évi kazanyi úszó-világbajnokságtól és megvonta tőle anyagi támogatását is, cserébe azért, mert a 18-szoros olimpiai bajnok a múlt héten másodszor is őrizetbe vették ittas vezetésért.

Phelps azért állították le a rendőrök, mert Land Roverjével 84 mérföldes óránkénti (135 km/h) sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol 45 mérföld per óra (72 km/h) a megengedett maximális sebesség… A hatalmas szigor egy ekkora sztár esetében itthon tán kissé furcsa, de egyrészt Amerika nem következmények nélküli ország, másrészt a jó Phelps visszaeső – íz éve, 2004-ben, az athéni olimpia után nem sokkal egy hasonló eset miatt 18 havi próbaidőre bocsátották..

Az úszózseni edzeni edzhet, ha akar North Baltimore-i klubjában – bár az eset után azt twittelte, hogy most inkább nem menne vízbe egy darabig -, de  eltiltják őt a nemzeti szövetség által rendezett valamennyi versenytől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik