Sport

Nemzetközi díj a verőcei sportvezetőnek

Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) az „Év Női Vezetője” díját kapta Oroszi Zsuzsanna, a Pest Megyei Önkormányzat sportreferense.

A korábban Vácon, jelenleg Verőcén élő egykori atlétát a mob.hu újságírója kérdezte munkájáról és terveiről, mindenekelőtt arról, hogyan értesült az elismerésről. A szakember elmondta, hogy az Európa legjobb atlétáit díjazó tallini ünnepségen jelentették be a kitüntetést, de azt majd csak később, itthon kapja kézbe. A gyermekkorától az atlétika vonzásában élő, három gyermekes, kétunokás családanya hosszan sorolta feladatait, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy mire volt szükség ahhoz, hogy felterjesszék erre a díjra.

Egész héten atlétika

„Minden szinten jelen voltam az atlétikában az utóbbi évtizedekben” – válaszolt. „Először természetesen versenyeztem, majd testnevelőként dolgoztam, mellette edzősködtem, aztán gyermekeink is elkezdtek atletizálni, mint szülő is éreztem és a mai napig érzem a versenysport szépségeit és nehézségeit. Tíz éve, huszonkét év tanítás után, lehetőségem nyílt a sport más területén is kipróbálni magam. Először a Pest Megyei Sportigazgatóság munkatársa lettem, majd 2008-tól, jelenleg is, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sportreferense vagyok. Fő tevékenységem a Pest megyei diákolimpiai versenyek koordinálása, szervezése, rendezése, más megyei sportfeladatok mellett. Hétvégeken, szabadidőmben atlétikai versenyeken bíráskodok, pár éve a Magyar Atlétikai Szövetség Versenybíró Bizottságának alelnöke is lettem, ez év elején pedig beválasztottak a MASZ elnökségi tagjai sorába. A Magyar Diáksport Szövetség Atlétikai Bizottságának elnökeként az általános és középiskolás atlétikai versenyek szervezésében és rendezésében is vezető szerepet játszok.”

Az interjút teljes terjedelemben elolvashatják a mob.hu oldalán.

A képen Oroszi Zsuzsanna Pars Krisztián és Németh Zsolt társaságában látható.

Fotó: mob.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik