Sport

Újra futamot nyert a fiatal magyar kamionos

Major Benedek (Major Benedek)
Major Benedek (Major Benedek)

Megszerezte pályafutása második futamgyőzelmét Major Benedek, az Oxxo Energy Truckrace Team 17 éves pilótája a kamion Európa-bajnokság Csehországban rendezett versenyhétvégéjén.

A csapat tájékoztatása szerint Major Benedek, a mezőny legfiatalabb versenyzője szombaton, a második futamon aratott rajt-cél győzelmet. Az első versenyen nyolcadik lett, így a fordított rajtsorrend miatt a második futamban az élről indulhatott, s egy remek rajtot követően a leintésig megőrizte pozícióját és megszerezte második futamgyőzelmét a szezonban.

A magyar istálló másik versenyzője, Kiss Norbert szombaton műszaki probléma miatt csak az utolsó helyről indulhatott el az első futamon, amelyen végül a pontszerző, kilencedik helyen ért célba. A szombathelyi pilótának a második versenyt a kormánymű újabb meghibásodása miatt fel kellett adnia.

Major a vasárnapi első futamban 14., a másodikban pedig nyolcadik lett, míg Kiss az első versenyen másodikként végzett, de – szabálytalan előzési manőverre hivatkozva – a versenybíróság 10 másodperces büntetést szabott ki rá, így hivatalosan harmadikként zárt. A második futamon Kiss kamionja egy ütközés miatt ismét megsérült, így ezt a versenyt fel kellett adnia.

A kontinensbajnokságból még három forduló van hátra. A pilóták összetett pontversenyében Kiss az ötödik, Major a tizedik helyen áll, míg az Oxxo Energy Truckrace Team a csapatok között a negyedik.

A vasárnapi összefoglaló:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik