Sport

James Los Angelesben intézte el a Lakerst

LeBron James (Array)
LeBron James (Array)

Ha csütörtök, akkor rangadó – ez már évek óta így van a tengerentúli profi kosárlabdaligában. Ezúttal sem volt ez másképp, magyar idő szerint pénteken hajnalban ugyanis a bajnokság kirakatcsapata, a Los Angeles Lakers fogadta a regnáló bajnok Miami Heatet.

A lendületesen kezdő floridaiak az első negyedben el tudtak lépni ellenfelüktől, ám a sérüléséből visszatérő Pau Gasolt is bevető hazaiak a nagyszünetre fordítottak. A Miami a harmadik játékrészben kilencet vert riválisára, majd következett a záró felvonás, amely igen izgalmasra sikerült. Kobe Bryant két bravúros triplával egyenlített ugyan, ám LeBron Jamesre nem volt ellenszere a Lakersnek, a Heat 99-90-re nyert.

LeBron most dobta a legtöbb pontot a szezonban, 39-cel zárt úgy, hogy 25 mezőnykísérletéből 17-et is elsüllyesztett a gyűrűben. Emellett hét lepattanót, nyolc asszisztot és három labdalopást tett be a közösbe, de Dwyane Wade 27 pontja is nagyon kellett a győzelemhez. Bryant most pontatlanabbul célzott, 25 mezőnykísérletből csak nyolcszor talált be, 22-vel zárt.

Rendeztek egy amolyan kedvcsináló összecsapást is csütörtökön este, a Detroit Pistons ugyanis Londonban „fogadta” a New York Knicks gárdáját. A 26 pontot szerző Carmelo Anthony vezette Knicks végül elég simán nyert 102-87-re a magyar szurkolóknak is megfelelő időben (este 9 órától) kezdődő találkozón, a Pistons kétszer ugyan feljött ellenfelére, ám a New York mind a kétszer visszaverte a „hazaiak” próbálkozását.

A játéknapon a Milwaukee bucks Phoenixben tudott nyerni, míg a Los Angeles Clippers Minnesotát vette be.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Detroit Pistons-New York Knicks 87-102
Los Angeles Lakers-Miami Heat 90-99
Phoenix Suns-Milwaukee Bucks 94-98
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Clippers 77-90

Ajánlott videó

Olvasói sztorik