Sport

Nagyon kitömték a Fehérvárt

Adam Munro (adam munro, )
Adam Munro (adam munro, )

A Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata 9-2-re kapott ki hazai pályán a Red Bull Salzburgtól.

Pénteken megszerezte első bajnoki győzelmét a Sapa Fehérvár AV19 együttese az osztrák hokiliga 2012-13-as kiírásában, vasárnap azonban egy komoly ellenfél, a Red Bull Salzburg utazott Székesfehérvárra. Ugyanakkor visszatért a csapatba Frank Banham, így joggal bízhattak a pontszerzésben a szurkolók.

Az osztrák csapat már az első harmadban szétlőtte Adam Munro kapuját, a 11. percben pedig túl is jártak a kapus eszén, Heinrich szerezte meg a vendégeknek a vezetést. Erre Banham még válaszolni tudott, emberfórban váltotta gólra Mihály forintos passzát. Így is a Red Bull vonulhatott előnnyel a szünetre, Di Benedetto a 20. percben használta ki a kissé bealvó Volán-védők kihagyását.

A második felvonás hatalmas küzdelmet hozott, majd Banham újra emberelőnyben mattolta a tekintélyes NHL-es múlttal bíró Alex Auld kapust. Pariban volt újra a Sapa, de Pöck egy úttörővel bosszantotta Munrót, így a záró húsz percnek is előnyből vághatott neki a Salzburg.

Ami a harmadik harmadban történt, azt jobb lesz minél előbb elfelejteni. Már 11 másodperc után a kissé mellényúló Munro kapujában táncolt a korong, majd nem sokkal később két emberfórt is kihasználtak a vendégek. A Red Bull aztán egy kiállítás alatt két emberhátrányos góllal fájdította tovább a szívünket, az egyetlen öröm az lehetett a Raktár utcában, hogy Orbán rendesen ellátta Davison baját egy bunyó során. A 2-9-es végeredményt Keller állította be.

A magyar együttes – amely az EBEL-történetében még soha nem kapott ennyi gólt – egyelőre nem nyert hazai jégen a jelenlegi szezonban.

Eredmény – EBEL, 4. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg 2-9 (1-2, 1-1, 0-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik